Четвърти пореден ден на протести в големите градове на страната.

...
Четвърти пореден ден на протести в големите градове на страната.
Коментари Харесай

Варна най-активна в протестите

Четвърти следващ ден на митинги в огромните градове на страната. Митинги и блокади на пътища против високите цени на горивата и с претенции за оставка на кабинета денем и нощес имаше в София, Перник, Варна, Стара Загора, Шумен, Добрич и още редица градове.

Отново се стигна до обсада край Перник. Стотици хора за трета поредна вечер направиха шествие от града до връзката сред автомагистралите " Струма " и " Люлин " и стопираха придвижването към София за два часа. Исканията им бяха за търпими цени на горивата, за по-високи приходи и повече обществена политика. Поискаха и Народна република България - т.е. властта да се вслушва в настояванията на народа. 

Сайтът zapernik.com разпространи фрагменти от митинга довечера, на които се вижда по какъв начин служителите на реда смъкват каските си в символ на доброжелателност към хората, които охраняват.

Най-масовият митинг още веднъж беше във Варна. Хиляди хора се събраха на шествието и  блокираха няколко основни кръстовища в града. Пред общината стачкуващите държаха речи, а по-късно се насочиха към автомагистрала " Хемус ", където блокираха и двете платна за придвижване. Магистралата остана затворена към час. Шествието приключи пред бензиностанция на една от огромните петролни вериги.

Протест и в Шумен пред постройката на общината. Едно от главните претенции на недоволните е за по-високо възнаграждение на труда в България. Протестиращите оповестиха, че ще стартират да се събират непринудено и в други дни.

Междувременно вътрешният министър Младен Маринов разяснява пред депутатите от Вътрешната комисия в Народното събрание, че Министерство на вътрешните работи разполага с задоволителен запас, с цел да обезпечи всички митинги.

" Продължаваме да работим и във връзка с лица, които очевидно предизвикат органите на реда и жестоко нарушават публичния ред ", изясни Маринов.

" В последните дни се провеждат нерегламентирани митинги в обществените мрежи, при които ние не можем да създадем съответна оценка за наличието, защото нямаме против нас съответен уредник, с който да проведем съответните диалози и да вземем съответните ограничения ", разясни шефът на " Национална полиция " Христо Терзийски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР