Четвърти неуспешен мандат за БСП, това е голямо поражение. БСП

...
Четвърти неуспешен мандат за БСП, това е голямо поражение. БСП
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Само широка дясна коалиция с ДБ и ПП може да противодейства на ГЕРБ, ДПС и БСП

Четвърти несполучлив мандат за Българска социалистическа партия, това е огромно проваляне.

Българска социалистическа партия беше действителен политически фактор като първа или втора политическа мощ след парламентарни избори, в този момент те са отвън тройката. Президентът извърши своя ангажимент към левия гласоподавател, с цел да може да засвидетелства уважението за двата избора, които получи. Това сподели ръководителят на Републиканци за България Цветан Цветанов в „ България заран “ в .

„ Това, което в този момент следим е, че се търси вид след предварителните парламентарни избори, каква да е конфигурацията на постоянен кабинет. „ Анонсът, който беше изработен на лидерската среща, извършена сред Българска социалистическа партия, ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Български напредък “ се видя освен, че се върви към „ хартиена коалиция “, която видяхме при гласуването на измененията в Изборния кодекс. Тази коалиция прераства в нещо по-голямо. Следващите парламентарни избори ще бъдат подчинени точно на тази така наречен „ хартиена коалиция “, която ще бъде с лек уклон към други геополитически виждания  на страната и това ще бъде малко повече към Русия “, съобщи Цветанов.

По думите му стартира да се стартира теза и за програмен кабинет.

„ И в сегашната настройка на една такава коалиция ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи вършат 128 депутата и като прибавим 12 народни представители от „ Български напредък “ стават 140. Целта съгласно мен при тази смяна в Изборния кодекс и въвеждането на хартиената бюлетина още веднъж в изборния развой – това значи, че ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ще имат опция да бъдат координирани като деяние в секционните изборни комисии и да получат по-висок избирателен резултат и в същото време ще се стремят „ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “ да имат по-малко от настоящия сбит общ брой на 73 народни представители. ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ще се борят за квалифицирано болшинство и да имат 2/3 болшинство в българския парламент. Предстоят да се случат процеси, в които има голяма веселба – мандат за конституционни съдии, които са избор на Народно събрание, Висш съдебен съвет, инспекторат към него, а това са основни тематики, които сега разделят политическите обединения от това по какъв начин да бъде извършена правосъдната промяна и какво законодателство би трябвало да бъде признато. Затова считам, че анонсът, който беше изработен на лидерската среща ще бъде формулата, по която ще се работи. Трябва да се направи доста ясна равносметка какво ще се случи оттук насетне в една предизборна обстановка сред „ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “ в случай че се върви към едно необятно обединяване. Смятам, че това може да бъде мощната опция и да не излязат сметките на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ “, добави водачът на Републиканци за България.

Цветанов акцентира, че „ хартиената коалиция “ ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи въпреки всичко ще имат главен надзор върху над 12 900 секционни изборни комисии. „ Реалното противопоставяне, с цел да не бъде изопачен и манипулиран изборният развой може да бъде сбъднат единствено в случай че бъдат обезпечени изборните секции, с най-малко трима членове на СИК от „ Демократична България “, „ Продължаваме промяната “ и едно необятно дясно обединяване, а това са над 38 000 членове на комисиите, които да подсигуряват честността на осъществяване на изборния избор, а не знам дали тези хора ги имат налични “, сподели Цветанов.

Председателят на Републиканци за България съобщи още веднъж, че не може главният приоритет на един парламент да бъде смяна в Изборния кодекс, при започване на неговия мандат, в случай, че страната ни губи и ще продължи да губи пари по Плана за възобновяване и резистентност.

„ На тази лидерска среща имаше два разновидността за метод – или ще има държавно управление, което ще приема някакви закони в период, или отиваме на предварителни парламентарни избори. Защо на тази среща никой не предложи да се извърнат към президента, с цел да даде период най-малко да се гласоподават законите по Плана за възобновяване, които са сред първо и второ четене? Тези закони,които не провокират политическо опълчване. Сега тези законопроекти отиват в списък и процедурата по гласуването им стартира от начало “, добави още Цветанов.

Той изрази мнение, че в идната предизборна акция някои от политическите партии още веднъж ще заложат на лъжата, с цел да могат да привлекат по-голям брой симпатизанти и да имат по-голяма електорална тежест.

Цветан Цветанов напомни, че локалната власт е лишена от опцията да стартира да усвоява средства от Новия финансов програмен интервал, който стартира от 2021 година, а страната ни едвам от тази година ще стартира да пуска планове, които да бъдат утвърдени и това е сериозен проблем. „ Приоритетите ги има, те са ясни и забележими, обаче политическата класа в Народното събрание не е в положение да реши тези проблеми и да очертае хоризонта, който хората чакат, най-вече бизнеса и локалната власт. Те са бенефициенти, а те дават доста по-добра среда на живот и опция да се подкрепят бюджетите на съответните институции “.

„ Убеден съм, че тази година ще имаме най-малко два избора – два парламентарни и локалните. Ако така наречен „ хартиена коалиция “ създадат държавно управление след идните парламентарни избори, с цел да се приготвят за локалните избори, само че София, Варна и Пловдив бъдат извоювани от една мощна дясна коалиция с „ Демократична България “, „ Продължаваме промяната “, всички демократични сили и „ Спаси София “, това значи, че след локалните избори конфигурацията ще бъде напълно друга и политическата обстановка изменена “, безапелационен е Цветан Цветанов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР