Четвърти ден продължава кризата с безводието в Перник и околнаите

...
Четвърти ден продължава кризата с безводието в Перник и околнаите
Коментари Харесай

Четвърти ден от кризата в Перник: Хората искат още виновни да понесат отговорност

Четвърти ден продължава рецесията с безводието в Перник и околнаите села. Водата от язовир " Долна Диканя " не е годна за пиянство, остава единствено за прилагане язовир " Студена ", съобщи Българска национална телевизия.
Кметът на Перник Станислав Владимиров съобщи, че през вчерашния ден е бил много динамичен ден. По думите му зам.-министър Николай Нанков е заречен в къси периоди да има ново управление на ВиК сдружението. Градоначалникът призна, че резултатът от водния режим не е подобен, какъвто всички желаят, само че с обезпечаването на спомагателни екипи и вливането на вода в язовир " Студена ", кметът разчита, че казусът ще се възстановява. Владимиров съобщи, че има уверението на РЗИ, че водата от язовир " Студена " е годна за пиянство.
Владимиров разяснява, че перничани са гневни. Той означи, че освобождението на управлението на ВиК е добра първа стъпка.
Междувременно жители подчертаха, че единствено оставката на инж. Иван Витанов не е задоволителна. По думите им всички хора по веригата са отговорни за тази обстановка. Недоволните поданици на града ще внесат и отворено писмо до районния министър Петя Аврамова. Хората означиха, че водата в самото начало на стартирането ѝ е неприятна - макар че се хлорира, тук-там тя тече жълта и мътна.

Отвъд това стана ясно, че сериозна далавера се върти с най-търсената стока в Перник – бидоните, написа " 24 часа ".
Цените на пластмасовите съдове скочи с оповестяването на режима на водата в общината, а търговците регистрираха взрив на продажбите.
Най-купувани са бидончетата на кооперативния пазар в Перник - от 20 л, с канелка, тъй като домакините ги употребяват за миене. Цената им е 20 лева за комплект. Само бидончето се продава по 16,50 лева, а канелката – 3,50 лева В столицата обаче този съд коства 13-14 лева, а поръчан онлайн - едвам 9 лева, само че с доставката се оскъпява. Цените на канелките в комерсиалната мрежа не надвишават 2 лева
С 5 до 10 лева са повишени цените и на останалите бидони. Така за 25 л перничани заплащат по 25 лева С канелка цената е 28,50 лева “Почти не продаваме без кранчета ”, обясниха търговци.
60-литровите съдове с канелки коства на пернишкия кооперативен пазар 37 лева, 130-литровите – 51,50 лева, а 220-литровите – 63,50 лева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР