Четвърти ден продължава борбата на стотици огнеборци с пожара в

...
Четвърти ден продължава борбата на стотици огнеборци с пожара в
Коментари Харесай

Продължава борбата с огнената стихия в района на Кресна

Четвърти ден продължава битката на стотици огнеборци с пожара в Кресненското дефиле.
 
Въпреки че в петък обстановката бе покрай преодоляване, и в съботния ден огнената буря не бе потушена изцяло, показва NOVA.
 
През деня се стигна и до различен пожар в регион, който провокира прекъсване на придвижването по основен път Е-79 в региона на Кресна. Мярката бе поради мощно задимяване в сектора, само че бе свалена час по-късно.
 
„ В огромната си част пожарът е стеснен. Няма заплаха за обитаемоте места и хората. Надеждата е до края на деня пожарът да е локализиран изцяло. Засегнатите площи са към 16 000 декара, от които 13 000 са залесени. Оттук нататък за гората следва разчистване, което ще отнеме най-малко една година. След това стартират действия по нейното възобновяване, което обаче е извънредно скъпо. Нужни са към 15 милиона лв. за това ”, изясни Дамян Дамянов, шеф на Югозападно държавно дружество.
 
От Министерство на вътрешните работи още веднъж приканиха пътуващите да се преценяват прецизно с разпорежданията на органите на реда, а по последната информация от управляващите е, че заплаха за хора и обитаеми места все още няма.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР