Четвърти час продължават протестите в центъра на София. След преместване

...
Четвърти час продължават протестите в центъра на София. След преместване
Коментари Харесай

Протестиращите се върнаха пред Министерския съвет

Четвърти час не престават митингите в центъра на София. След пренасяне до Орлов мост, протестиращите още веднъж се събраха в пространството сред Министерския съвет и Президентството.
Орлов мост бе блокиран за към час.
По-рано се стигна до напрежение и конфликти сред последователи и съперници на държавното управление и на президента Румен Радев.
Част от множеството се върна към Парламента, други се насочиха назад към постройката на Министерския съвет.
Част от протестиращите се пробваха на няколко места по-рано да блокират пътя на рейсовете, които дойдоха от страната, возещи хора, взели участие в митинга в поддръжка на държавното управление.
До директен конфликт сред хора от двата митинга не се стигна. Около постройките на институциите има доста полиция.
По-рано довечера, се разигра същинска криеница сред протестиращи и полиция на кръстовището на бул. “Васил Левски “ и улица “Оборище “, както и на кръстовището на бул. “В. Левски “ и ул. “Врабча “.
Причината е, че част от последователите на Румен Радев се опитваха да блокират рейсовете на последователите на кабинета, които бяха спрели към храма “Св. Ал. Невски “.
Най-малко трима са задържаните, откакто напрежението на “Раковски “ и “Дондуков “ завърши.
Автобусите, които бяха на “Дондуков “ и “Раковска “ съумяха да преминат, откакто компактен кордон от полицията отдели съперниците на кабинета и им направи място.
Столичната полиция приканва жителите да не нарушават публичния ред.
От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи показаха, че към 19:50 часа е зародило напрежение. Участници в митинга пред постройката на " Дондуков " 2 почнали да замерят служителите на реда от кордона с бутилки и яйца.
Около 20.30 часа, когато беше разгласен завършек на митинга пред постройката на " Дондуков " 1, част от събралите се пред " Дондуков " 2 са създали несполучлив опит да пробият кордона.
Малко по-късно от участници в същата демонстрация (пред постройката на " Дондуков " 2) са нанесли вреди на два рейса. 
Очаква се по-късно довечера от Министерство на вътрешните работи да дадат повече информация какъв брой души са задържани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР