„Четвъртата вълна на COVID-19” – оптимисти са само секторите „Информационни

...
„Четвъртата вълна на COVID-19” – оптимисти са само секторите „Информационни
Коментари Харесай

На прага на четвъртата COVID-вълна: Оптимисти са само IT-сек...

„ Четвъртата вълна на COVID-19” – оптимисти са единствено секторите „ Информационни технологии “, „ Аутсорсинг “, „ Консултантски услуги “ и „ Търговия и бързооборотни артикули “. Това е един от резултатите на консултантска компания ManpowerGroup България за упованията и опасенията на бизнеса в България. Резонно, най-големи терзания от вероятно затваряне споделят компаниите и чиновниците в бранш „ Туризъм, хотелиерство и ресторантьорство “. В същото време работодателите са по-склонни да пренасочват напъните си към нови услуги и бизнес функционалности, в сравнение с да редуцират чиновници или да понижават техните хонорари, обобщават от компанията в следващото си изследване.

Любопитен дисбаланс се получава на въпроса „ работа от къщи или от офиса “. 40% от чиновниците желаят да имат право на избор по отношение на местоположението на своята работа, до момента в който единствено 12% от фирмите са подготвени да им го дадат.

Добрата вест е, че множеството работодатели (62%) не чакат основни промени в броя на заетите до края на годината, до момента в който други 24% възнамеряват да усилят числеността с 5-10%. Една четвърт от тях са IT компании, други 22% — индустриални, и 15% оперират в бранш „ Търговия и бързооборотни артикули “. Компаниите, които споделят проекти за нарастване с повече от 10% оперират главно в секторите „ Здравеопазване и фармация “, „ Аутсорсинг на бизнес процеси “ и „ Информационни технологии “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР