Четвъртата COVID вълна бавно отстъпва и всички трепетно се надяваме

...
Четвъртата COVID вълна бавно отстъпва и всички трепетно се надяваме
Коментари Харесай

С любов и вяра срещу вирусите

Четвъртата Коронавирус вълна постепенно отстъпва и всички трепетно се надяваме на нормализиране на живота ни, само че паниката от всевъзможен тип вирусно заразяване и следствията му, тегне над дните ни.

В тази напрегната конюнктура беседваме с доцент Михайлова, имунолог с над 20-годишен опит, практикуващата в УМБАЛ „ Александровска “. Търсим мнение, насоки и отговори, в опит да опазим себе си и околните здрави в тежкия сезон, който претърпяваме.

Доц. Михайлова, обществото се раздели на хората, които се имунизираха против COVID-19 и към този момент считат, че са недосегаеми за всички вируси и хора, които не са си сложили Коронавирус ваксина и се пробват по всевъзможен начин за поддържат имунитета си, с цел да избегнат вирусно заразяване от всякакво естество. Има ли баланс, рационален компромис сред тези два метода?

Да, права сте в констатацията си за другите настройки към Коронавирус имунизациите. Аз персонално поздравявам хората, които са се доверили на медицината и науката и са се имунизирали против COVID-19. В сегашния стадий на развиването на пандемията и познаването на Коронавирус болестта, това е най-силният инструмент за противопоставяне, с който разполагаме. Относно втората група хора, които имат запаси и не се имунизират, бих желала да внеса известна изясненост и да успокоя страховете им във връзка с нежелани реакции от имунизацията „ след време “ – те са безпочвени от имунологична позиция. Няма риск след години, напред във времето да се появят имунологични реакции на човешкия организъм вследствие на слагане на ваксина против COVID-19. Ако въобще има някаква реакция, то тя е в границите на дни, седмица, до 10 дни след слагането на имунизацията. Разбира се, всеки би трябвало да реши самичък, да не бъде заставян да работи срещу воля си, тъй като по този начин се втвърдяват анти-ваксърските настройки в обществото. В Коронавирус подтекста златна среда няма. За да преодолеем рецесията би трябвало да се имунизираме всеобщо, това е най-ефективният инструмент, който може да защищити обособения субект и обществото от Коронавирус инфекцията.

Можем ли въпреки всичко да си помогнем в тази обстановка приемайки витамини, микро-елементи и естествени артикули като пчелно млечице или има риск по-скоро да предозираме?

Разбира се. Всички групи артикули, които изброихте - витамини, минерали, билкови екстракти и други естествени детайли, не са изцяло безвредни артикули – те имат своето фармакологично деяние върху организма, даже да са квалифицирани като хранителни добавки. Възможно е да се предозира, а някои имуномодулиращи препарати могат да дадат странични резултати при лица с автоимунни или хронични възпалителни болести, като улцерозен колит и фибромиалгия (синдром на хронична умора). Препоръчваме на нашите пациенти да се вземат добавки подкрепящи имунитета за интервал не по-дълъг от три месеца.

Добре, по какъв начин въпреки всичко да се предпазим от вирусите този сезон, Коронавирус вируса, грипа който чакаме тази зима и останалите по-банални вируси?

На първо място с профилактика, ваксина против Коронавирус вируса, ваксина против грипния вирус, и потребление на бариерни средства. На пазара към този момент се появиха по този начин наречените „ естествени бариерни средства “ – тип физиологична втора маска. Таково естествено бариерно средство е препаратът ВируПротект, който основава предпазен филм върху лигавицата в устната празнина и защищава нашите епителни кафези от срещата им с вирусите.

Какво бихте посъветвали родителите на дребни децата, дали се възползват от ВируПротект или е по-подходящо да дават на децата подобаващи мултивитамини?

Родителите са доста чувствителни по повод здравето на децата си и бързам да ги успокоя, че в интервала 2-7 години, когато дребните тръгнат на градина и се включват в по-големи колективи боледуват извънредно постоянно, което е обикновено. Ако родителите виждат, че боледуванията са по-чести от тези на деца в сходна възраст или не се повлияват добре от лекуването, или се наложи престой в болница, е добре да се съветват със експерт, с цел да се назначи съответна имуномодулираща терапия. Търсим най-щадящите и меки способи за децата, а моята съществена рекомендация към родителите е да се пробват да отглеждат децата пълноценно. Имам поради обезпечаване на задоволителен сън и качествена храна, свободно време за игра и отмора, доста обич и чуване на децата, даже когато са дребни. Записването на спорт и приятни занимания по ползи, също са от извънредно значение за поддръжката на имунната система.



ВируПротект също се подрежда измежду щадящите, меки и различни ограничения за запазване здравето на децата. Той е здравно произведение, което не взаимодейства с детския организъм и неговите био системи, работи чисто механично. Съдържанието му е просто, само че дейно. Съдържа глицерол, който основава осмотично-активен пласт, който служи като преграда върху лигавицата на гърлото и устната празнина. Втората съставна част е трипсин, ензим, разкъсващ амино-киселините в обвивките на микро-организмите поредно, в това число и протеиновите обвивки на вирусите. Чрез този механизъм може да се попречва захващането на вируса към епителните кафези на човешкия правоприемник. Така може да се осуети заразяването, прекъсването на виталния цикъл на вируса и достъпа му до виталните запаси на нашите кафези, в които другояче би се развъдил.

Да разбирам, че ВируПротект, можем да използваме за предварителна защита?

Да, това е една от главните изгоди на този бариерен спрей. Направени са много съществени изследвания с препарата ВируПротект, in vitro и in vivo (и в лабораторни условия и върху живи хора), които потвърждават, че спреят демонстрира успеваемост при разнообразни типове вируси – рино и адено вируси, респираторно синцитиален вирус, грипен вирус вид А, както и вируси от корона групата. Чрез лабораторен тест (in vitro) e потвърдена допустима резултатност и при унищожаването на най-актуалния SARS CoV-2 вирус, причиняващ болестта Коронавирус.

Правени са и изследвания в скандинавските страни при към този момент инфектирани хора, които потвърждават по-кратко боледуване и по-леко протичане на инфекцията точно заради понижаване на вирусния товар. Протичането на една вирусна зараза доста зависи от „ инфектиращата доза “, от количеството вируси, което ще попадне във „ входната врата “ на организма. Колкото е по-малко това количество, толкоз по-бързо се оправя имунната система с врага.

Така ВируПротект оказва двойна изгода – на първа стъпка основава преграда, която не позволява инвазия на огромно количество вируси да се прикрепи към епителните кафези в гърлото и на втора стъпка, при към този момент настъпили начални признаци на болестта, може да понижи вирусното натоварване локално и по този начин предпоставя по-кратко и леко протичане на инфекцията. Един тип „ втора маска с противо-вирусен резултат “.

За край, Вашата прогноза, по кое време ще премине актуалната Коронавирус вълна?

За страдание считам, че тя ще е продължителна, тъй като това е вълната на неимунизираните, а те към момента са болшинство в обществото ни. Приветствам хората да имат религия в науката, медицината и лекарите, които са ги лекували досега. Препоръчвам на хората да се осведомят и да се имунизират, с цел да се обединим, да преодолеем рецесията дружно и да се върнем към естествения метод на живот. Бъдете здрави!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР