Четвъртъкът ще бъде предимно слънчев и топъл. Днес ще бъде

...
Четвъртъкът ще бъде предимно слънчев и топъл. Днес ще бъде
Коментари Харесай

Четвъртъкът ще бъде предимно слънчев и топъл

Четвъртъкът ще бъде най-вече безоблачен и топъл. Днес ще бъде най-вече слънчево и относително топло. Ще духа слаб югозападен, в Дунавската низина и Източна България – до сдържан западен вятър. Максималните температури ще са сред 14° и 19°, в София – към 14°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево

Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са 13°-16°, оповестява Национален институт по метеорология и хидрология. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 1 – 2 бала.

В планините ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи – до мощен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 10°, на 2000 метра – към 3°.

В петък и събота ще духа слаб до сдържан югозападен вятър,

втория ден в Източна България ще се усили. Ще остане относително топло, с минимални температури най-вече сред 2° и 7°, оптимални – сред 14° и 19°. В петък ще доминира слънчево време, сутринта тук-там в низините – мъгливо или с ниска облачност. В събота облачността ще се усилва и вплътнява, до вечерта ще е забележителна.

В неделя вятърът от юг-югозапад ще продължи да се усилва,

а тук-там в Южна България, повече в Рило-Родопската област, ще има и превалявания.

И в понеделник ще има превалявания, основно в Южна България, Стара планина и Предбалкана. Вятърът ще отслабне, а температурите ще се намаляват, само че ще останат към момента по-високи от нормалните за интервала.

 

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР