Четвъртък мина във вече класическата формула: рокади на челни места

...
Коментари Харесай

Вечерни новини: КС отмени поправките на Пеевски и ГЕРБ за КТБ, шефовете на пътната агенция са сменени

Четвъртък мина във към този момент класическата формула: рокади на челни места в държавни структури (най-едрата за деня беше в пътната агенция), роман за намерено тежко завещание - в тази ситуация в държавната енергетика, и бойкот - при изнасянето на обстоятелства за ББР, игнорирането на министър от надзорници и тяхно уволняване.

След като нощес излезе указът за уволнението на шефа на ДАНС Димитър Георгиев, през днешния ден бяха обявени и претекстовете. Официално - поради пуснат от него 123 дни отпуск и очевидно отвращение за работа със служебния кабинет. А президентът Румен Радев добави с изявление: никаква битка с корупцията от страна на службите.

В София гореща тематика продължава да бъде дефицитът тук-там в детските градини. След като ГЕРБ ръководи столицата от 16 години и през всяка от тях се приказва, че се строят десетки здания за децата (за жал едни и същи се трансферират от година на година и в действителност издигнатите са единствено 20-30), в този момент новоназначеният зам.-кмет Мирослав Боршош разгласи, че казусът няма да бъде решен по този метод.

Новият метод е да се дават по 650 лева на месец за всяко неприето дете. Въпросът е обаче от кое място ще се вземат тези средства. Отговорът на Боршош трансферира казуса на страната и служебното държавно управление, което трябвало да вземе решение.
НАЙ-ВАЖНОТО ОТ ДЕНЯКонституционният съд анулира поправките на Пеевски и ГЕРБ за КТБ
С 11 гласа " за " съдиите по искане на Висшия адвокатски съвет отпреди година, че редица текстове от Закона за банковата неплатежоспособност са противоконституционни. Те са одобрявани в разнообразни интервали от 2015 година насам, само че като цяло всички те в цялост даваха на синдиците на КТБ нови свръхправомощия при попълването на масата на несъстоятелността на банката.

Сред тях са опциите за повреждане на цесии и прихващания, прословутият член 60а, който разрешава " връщане в масата на несъстоятелността на получено имущество с генезис от банката от всяко трето лице " както и целият пакет ремонти от 2018 година на депутатите от Движение за права и свободи Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид, които позволяваха възкресяване на заличени " обезпечения " и повреждане на покупко-продажби с акции и дялове.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР