Четвърта доза ваксина срещу Covid-19 ще бъде предложена на милиони

...
Четвърта доза ваксина срещу Covid-19 ще бъде предложена на милиони
Коментари Харесай

Великобритания боцка четвърта игла

Четвърта доза ваксина против Covid-19 ще бъде препоръчана на милиони хора в Англия от на следващия ден, разгласи Националната здравна работа, представена от Българска телеграфна агенция.

Тази доза ваксина ще се предлага на хора от 75 години нагоре и на такива с невисок имунитет, навършили 12 години. Общо, към 5 милиона души ще могат да си слагат четвърта доза ваксина, а 600 000 ще бъдат приканени да си запишат час през идната седмица, с цел да им бъде сложена инжекция.

След огромния триумф с досегашното имунизиране към този момент предлагаме тази пролет на хората на 75-годишна възраст и по-възрастните и на най-уязвимите бустерна доза, с цел да бъде приключена отбраната им против вируса, сподели министърът на опазването на здравето Саджид Джавид.

В Обединеното кралство Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия дефинират сами здравната си политика.

В Англия пълнолетните, които отговорят на изискванията за четвърта доза, ще бъдат инжектирани с препар на „ Пфайзер “ или на „ Модерна “, а подрастващите на възраст от 12 до 18 години ще получат само „ Пфайзер “.

На конференция на Консервативната партия в Блекпул през вчерашния ден английският министър председател Борис Джонсън сподели, че държавното управление се готви за четвърта доза, тъй като „ ще се нуждаем от нея “.

Обединеното кралство пострада мощно от пандемията от ковид и досега са умряли над 163 000 души.

Броят на инфектираните в последно време се усили, а в Шотландия има рекордно ниво. В седмицата, приключила на 12 март, 1 на всеки 14 души е бил инфектиран, уточни в петък националната статистическа работа. По нейни данни в Англия през същия интервал е бил инфектиран по един на всеки 20 души. Повишените равнища на болест се дължат на бързото разпространяване на подварианта на Омикрон ВА.2.

ТЕМА преди 36 минути 270 преди 12 часа 4764 преди 23 часа 968
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР