Четвърта част от романтичната историческа сага за Тъкачната вила, с

...
Четвърта част от романтичната историческа сага за Тъкачната вила, с
Коментари Харесай

Излиза 4-та част на историческата сага за Тъкачната вила

Четвърта част от сантименталната историческа сага за Тъкачната вила, с която Ане Якобс покори сърцата на българските читатели. На фона на бурните събития от 30-те години на предишния век, персонални борби и обществени въпроси се преплитат във вълнуващия нов том от завладяващата фамилна сага за Тъкачната вила. Аугсбург, 1930. Мари и Паул Мелцер са щастливи и любовта им е по-силна от всеки път, възнаградена с третото им дете, към този момент четиригодишния Курти.

Заради международната икономическа рецесия и тежките времена обаче Паул би трябвало да се бори за оцеляването на своята тъкачна фабрика. Когато той се разболява ненадейно, Мари поема ръководството на предприятието, с цел да го избави от банкрут. Нужно е да се вземат мъчителни решения, с цел да се избегне разрухата. Съдбата на фамилията е сложена на карта и обичната им Тъкачна вила може да бъде избавена единствено в случай че останат обединени. Ане Якобс е създател на сполучливата трилогия Die Gutshaus ( " Име­нието " ), както и на редица исторически романи и екзотични саги (под друго име). С " Тъкачната вила " тя реализира своя дълго та­ена фантазия и разказва ориста на едно семейство на завладяващия декор на актуалната немска история.

Романът е преведен и попа­да в бестселър листите в доста страни, след което следват още 5 продължения на сагата. По мотив вдъхновението зад книгите Якобс споделя:Семейната история на фамилия Мелцер и " Тъкачната вила " е една от обичаните ми поредици. Как я започнах? Дядо ми притежаваше фабрика преди доста години. Те не правеха текстил, а вътрешни елементи за медни намотки. За страдание фабриката не просъществува дълго и скоро трябваше да бъде продадена, само че татко ми продължаваше да приказва за нея години по-късно. Също по този начин вдъхновението пристигна от хубавата вила, която дядо ми беше построил преди време и която стои и до през днешния ден. Първите три книги от поредицата " Тъкачната вила ", " Дъщерите на Тъкачната вила " и " Наследството на Тъкачната вила " бързо завоюваха сърцата на българските читатели, а в края на ноември те ще могат да се насладят и на четвъртия разказ " Завръщане в Тъкачната вила ".

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР