ЧЕТИРИТЕ СЦЕНАРИЯ … И ПЕТИЯТ. Днес се появиха неофициално информации,

...
ЧЕТИРИТЕ СЦЕНАРИЯ … И ПЕТИЯТ. Днес се появиха неофициално информации,
Коментари Харесай

Григор Лилов: ЧЕТИРИТЕ СЦЕНАРИЯ … И ПЕТИЯТ

„ ЧЕТИРИТЕ СЦЕНАРИЯ … И ПЕТИЯТ. Днес се появиха импровизирано информации, че кабинетът изобщо не е взривен поради сменени 3 имена на министри от утвърждения лист. Спорът бил единствено за едно име (по моя информация Йоловски за електронното управление) Към този заряд от взривен барут в същински динамит обаче се трансформирали несъгласия сред ПП-ДБ и ГЕРБ за секретните ни служби и нуждата от съответни промени в Общата декларация на Сглобката. “ Това написа във фейсбук журналистът Григор Лилов.

SafeNews разгласява целият текст без редакторска интервенция.

ЧЕТИРИТЕ СЦЕНАРИЯ … И ПЕТИЯТ
.
Търсене на геополитическа измама в следващата политическа рецесия има, тъй като срещата в Президенството за мандата беше предшествана от среща на Румен Радев с американския дипломат Кенет Мертен. И ръководителят на Еврогрупата Паскал Донахю не инцидентно тъкмо в този момент беше у нас, а преди месец довтаса и еврокомисар Дидие Рейндерс. Руската посланичка Елеонора Митрофанова обаче не е осветена от прожекторите в такива срещи. Не е и належащо – напътствията й от дълго време са раздадени на по този начин наречения ни „ хайлайф “. А и по понятни аргументи съвсем ежедневните й контакти са добре укрити и опосредствани посредством други лица. И представители на Движение за права и свободи се срещнаха с президента тъкмо в тези основни два дни…
.
Значи в драмата има доста артисти, сценаристи и режисьори.
Актьорите са ПП-ДБ и ГЕРБ.
Основният сюжет е писан в президенството, а режисьорите от Европейски Съюз и Вашингтон надничат иззад кулисите и се пробват да внесат ремонти. Друг режисьор от Москва пък им пречи за тези ремонти.

Днес се появиха импровизирано информации, че кабинетът изобщо не е взривен поради сменени 3 имена на министри от утвърждения лист. Спорът бил единствено за едно име (по моя информация Йоловски за електронното управление) Към този заряд от взривен барут в същински динамит обаче се трансформирали несъгласия сред ПП-ДБ и ГЕРБ за секретните ни служби и нуждата от съответни промени в Общата декларация на Сглобката. И по тази причина тя също е в два разновидността, както в 2 разновидността е проектосъставът на кабинета. И до момента не е ясно кой какъв вид на Програмната декларация е подписал или неподписал.
Хипотезата освен е допустимо, само че и ненапълно е истина.
.
А цялата истина?
Същността на драмата се ражда от това, че Политическа партия е пропрезидентката партия на Румен Радев. За да се скрие фактът, в ход се пускат всевъзможни сюжети – да вземем за пример за негово придвижване, инициирано от Весела Лечева, да вземем за пример за конституционни промени в ущърб на президенството, да вземем за пример за скандал към ръководителите на секретните служби, които обаче все са си същите. (бележка: без западно единодушие – западен допуск до секретна информация на Европейски Съюз и НАТО, нови техни ръководители не могат да се сложат, колкото и да желаят някои).

Пропрезиденският темперамент на Политическа партия ясно се вижда по водопада от думи против Путин и делата в негов интерес: отвод за директни доставки за Украйна, мотането с БТР-ите, газовата такса, в действителност наложена върху Булгаргаз и Бугартрансгаз, отхвърли от арбитражен иск против Газпром, дерогацията и продължаващия монопол на Лукойл… Вижда се даже и по това, че у нас няма нито един глобен съветски актив (дори Унгария на Виктор Орбан е блокирала 1 милиард евро такива активи).

Вижда се даже по това, че Радев легитимира Кирил Петков и Асен Василев като политици, а те го легитимираха за втория му мандат. Всъщност да се поправя – Асен Василев беше легитимиран още преди 11 години в служебното държавно управление на Марин Райков. Но след това Задкулисието го изтегли зад кулисите като стратегически запас, с цел да го извади на сцената когато му пристигна времето – съгласно оня популярен лаф.
.
ПП е това у нас, което е Румен Радев на интернационалните срещи – на думи единодушие с евроатлантизъм против Путин и Кремъл, в България – внушения за безплоден геополитически баланс със съществено клатушкане на североизток и доста каузи с противоположен знак.
ПП е негов облик и сходство – доста думи и зад тяхната завеса същият безплоден баланс + некореспондиращи с тях каузи.
.
Но и ГЕРБ е партия с президентски зависимости – от един някогашен президент. И е със съществени Държавна сигурност и фирмено-обръчови зависимости. И е партия с големи проруски зависимости. Един Турски поток като доказателство е повече от задоволително и огромно и по тази причина няма да посочвам други. Една „ Теменужка “ с автограф върху Пътна газова карта – в състава на договарящия му екип е отдаване на дан към тези зависимости.
И двете сражаващи се страни са с корупционни зависимости. БойкоБорисовата конструкция е с големи и всеобвземащи размери в страната.
Новата Политическа партия конструкция обаче е с упоритостта да стъпи на този терен. Примери дадох в по-горния откъс, а могат да се прибавят да вземем за пример и станали известни като несъстоялия се цех за електроавтомобили, като енергийни планове за зелени мощности, като…
В момента двете прокси и корупционни зависимости се карат. Сякаш се бият на живот и гибел.
Спектакъл!
.
Идеята на спектакъла, разиграван не толкоз поради родната аудитория, а поради задграничните външни министерства е доста елементарна и с пет замисъла – сюжети.
.
Първият е действен и е най-важният за кукловодите в Кремъл.
✔Предстои среща на Върха на Европейски Съюз. Започва на следващия ден, в четвъртък.
Точка 1 от дневния ред: с какво още и по какъв начин да оказваме помощ на Украйна. Точка 2: по какъв начин бързо да се укрепи защитата против заплахата от съветска експанзия.
✔Правителствената рецесия у нас ще се употребява като пояснение за мълчанието ни: процедурно държавно управление, което е в оставка няма по какъв начин да взима отношение по тези решения. Именно по тази причина оставката и ротацията са бавеха, а когато се придвижиха съвсем до финала, експлодираха всевъзможни поради – списъчни, декларационни, нападки на персонална основа.
*** Първа опция: под този предлог – кабинет в оставка, там отива президентът..
*** Втора опция: Денков и Мария Габриел се карат, ПП- и Демократична България се карат, няма родно единно решение и пращат някой министър, едвам се отчетат. Дори и този министър да е Мария Габриел
*** Трета опция: отиват взаимно Николай Денков и Мария Габриел и ръцете на партиите се измиват – не са кремълски проксита. Двамата няма по какъв начин да поддържат съответните решения с изключение на общата декларация – т.е. единствено думите. Министър-председателят е в оставка, а Мария Габриел към момента не е министър председател.
*** Четвърта опция – отива единствено Денков. Само той, тъй като Мария-Габриел бойкотира държавното управление. И си има безапелационна причина за това – нарекоха я мафиот. Ако запитате мен: Асен Василев я назова по този начин съгласно авансово написан сюжет с готови такива реплики.
Пак в случай че запитате мен: Мария Габриел бърка, като бойкотира в толкоз основен миг държавното управление. Защото на следващия ден ще възникне въпросът инцидентно ли бърка или е предумишлено. В политиката би трябвало да се научиш на всичко, включително и да преглъщаш обществените хули на партийните сътрудници, с които работиш. А и те – да преглъщат твоите. Денков осъществя сюжета на проукраинско отношение към думите, само че на безотношение по делата. Габриел я няма и надлежно няма по какъв начин да му възрази.

Каквото и да се случи, лъсва фактът, че президент, ГЕРБ и ПП-ДБ разиграват общ сюжет пред Запада, сякаш карайки се и съвсем биейки се. В Кремъл предостатъчно потриват ръце – сюжетът е изпълнен сполучливо.
.
Вторият сюжет също е главен: да се провали непременно кандидатурата на Мария-Габриел, препоръчана от Европейски Съюз като негова вяра – алена линия за ограничение на въздействието на кремълските ползи у нас. Заради този интерес на практика беше рискуван Асен Василев с толкоз остра подигравка против досегашен еврокомисар и претендент за министър председател, одобряван от Европейски Съюз. Но отговорът дали Мария Габриел ще се оправи или не, не е в сегашното, а в бъдещето. Не го знаят на никое място – нито в Брюксел, нито в Москва, нито във Вашингтон, каквото и да допускат. И аз не го знам. София не е европейската столица: тук се върви в тресавище, цялостно с алигатори, отровни змии и поглъщата те напълно тиня.
.
Третият план е посредством сегашният междупартиен скандал да се ревизира опцията за следващо служебно държавно управление на Румен Радев и направи първа крачка към него. Така заради ограничавания от Конституцията потенциал на длъжностен кабинет всички промени се блокират, включително и по-голяма помощ за Украйна, изисквана от съдружниците ни.

Поредният сюжет е при зор-заман поради западното противопоставяне мандатът да отиде в последна сметка в Движение за права и свободи. Затова Движение за права и свободи от известно време насам е необикновено проевропейско и проатлантическо. Естествено, Движение за права и свободи го движат и персонални ползи – Доган да не попадне под глобите на Магнитски, Пеевски да си освободи най-малко част от блокираните му активи. За сметка на дозата евроатлантизъм, която се показва и ще се показва, дозата корупция ще си остане.
.
А българското общество? – Такова няма.
„ Широките национални маси ”, както презрително-насмешливо се показват по властовите върхове, са отвратени от партийния партизанлък. Неотвратените – твърдите електорати, са превърнати в кукли на конци. Техният нрав се кове от медийно-партийната агитация по комунистическия обичай за партията в оня незабравим по изразните му средства и яснотата му стих: „ аз знам, аз имам вяра, че си права, когато съгрешиш даже ”.
.
В тази гледка няма нищо утешително.
Запада ни е закачил на буксир, с цел да ни мъкне макар ударените спирачки от родния ни хайлайф.
На какво разчитат родните политикани и ръководещото ги Задкулисие?
– На модел но Виктор Орбан.

Но повторението на унгарския номер тук няма да мине. Защото в Унгария има стотици милиарди същински западни капиталовложения и вложения. Корпоративният им напън поради техните ползи към този момент удържа по-краен по мощ западен политически напън против Орбан. В България нито има такива пари, нито десетките милиарди съветски ползи, въпреки и маркирани със западни етикети, съставляват сериозен западен интерес, с цел да се предотврати нулиране на родната стопанска система и финанси.
Освен това натискът на Запада против Путин с явната съпротива в Русия и с неявната му съпротива в коридорите на Кремъл завърши несполучливо, което се и очакваше. Руските капиталовложения и ползи в България към този момент не са под ембаргото от тази игра да не се пипат. А за ползите на нашата олигархия на никой в чужбина не му дреме.
Затова в случай че на Запада му писне, за разлика от Унгария няма да се церемони доста с България.

Това е петият сюжет за развиването на рецесията, който обаче никой в София и в Москва не е отчел.
.
Завършвам с един откъс от популярен американски президент:
„ В политиката нищо не става инцидентно. Можете да се обзаложите, че то се случва, тъй като е било планувано по този метод. “
Франклин Рузвелт

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Коментари.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР