Четирите основни партии в Турция подкрепиха последователната политика на ДПС

...
Четирите основни партии в Турция подкрепиха последователната политика на ДПС
Коментари Харесай

Четирите основни партии в Турция подкрепиха политиката на ДПС за сигурност и стабилност

Четирите съществени партии в Турция поддържаха поредната политика на Движение за права и свободи за сигурност и непоклатимост. Това стана ясно след срещите на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в Анкара. Заедно с него във визитата в Република Турция участваше и зам.-председателят на Движението Ахмед Ахмедов. Разговорите се организираха в централите на четирите партии.

Карадайъ и Ахмедов разговаряха със зам.-председателя на Партията на справедливостта и развиването (AK parti) Ефкан Аля, който е с сектор външна политика. Срещнаха се и със зам.-председателя на Републиканската национална партия (CHP) Юнал Чевикьоз, отговорник по външните работи.

 

Мустафа Карадайъ и Ахмед Ахмедов имаха диалози още с Ръдван Уз, зам.-председател на Ийи празненство (İYİ parti) с сектор турския свят и турците отвън страната, както и със зам.-председателя на Партията на националистическото деяние (MHP) Кямил Айдън, който дава отговор за интернационалните връзки.

Срещите минаха в звук на голяма любезност. Зам.-председателите и на четирите съществени партии в Р Турция акцентираха водещата роля на Движение за права и свободи в гарантирането на сигурността и стабилността в България. Те поддържаха политиката на Движението, обвързвана с ограничения за излизане от рецесията, които са в помощ на жителите и бизнеса.  

По време на диалозите бе разисквано още развиването на двустранните връзки сред България и Р Турция, както и енергийната и продоволствена сигурност и самостоятелност.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !      
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР