Четирите най-големи гръцки банки преминаха последните стрес тестове, предписани от

...
Четирите най-големи гръцки банки преминаха последните стрес тестове, предписани от
Коментари Харесай

Четирите най-големи гръцки банки издържаха тестовете за устойчивост на ЕЦБ

Четирите най-големи гръцки банки минаха последните стрес проби, предписани от Европейската централна банка, оповестяват ДПА и Ройтерс. Резултатите демонстрират, че Националната банка на Гърция, Алфа банк, Юробанк и Пиреос банк разполагат с задоволителни финансови буфери, с цел да бъдат отчасти устойчиви при рецесия. Според резултатите банките биха изгубили към 15,5 милиарда евро от капитала си до 2020 година при неподходящ стопански сюжет, прецизира Ройтерс.

Проверката на Европейската централна банка цели да откри дали има финансов дефицит преди Гърция да излезе от третата избавителна стратегия през август т.г. Стрес тестванията на гръцките банки бяха направени настрана от тестванията в останалите страни от еврозоната, резултатите от които ще бъдат оповестени при започване на ноември. Наред с приватизацията и промените, решението на ЕЦБ е една от значимите стъпки, с цел да затвори Гърция вратата на финансовата рецесия, отбелязва ДПА.

Проверката на четирите най-големи гръцки банки бе направена по-рано, с цел да има време за попълване на възможни финансови дупки преди Гърция да излезе от избавителната стратегия.

Най-добър резултат е постигнала Алфа банк, следвана от Юробанк, Националната банка на Гърция и Пиреос банк. ЕЦБ посочи, че резултатите от стрес тестванията тази година не се дефинират с оценки като " минал " или " разкъсан ", защото не е бил избран авансово предел, след който да следва потребност от рекапитализация.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР