Четирите международни летища - София, Пловдив, Варна и Бургас са

...
Четирите международни летища - София, Пловдив, Варна и Бургас са
Коментари Харесай

Нови правила на летищата от 31 март

Четирите интернационалните летища - София, Пловдив, Варна и Бургас са подготвени от среднощ на 31 март да работят като част от Шенгенското пространство за свободно придвижване. От тази дата всички жители, които идват на българска територия, от страни членки на Шенген, няма да подлежат на паспортна инспекция.

Те ще се насочват през обособените изходи и ще минават само инспекция летищна сигурност.

Остават 4 дни до приемането на България в Шенгенското пространство по въздух и вода. С това отпадат и паспортните инспекции, което ще се случи в среднощ сред 30-ти и 31 март.

" От 31 март отпадат граничните инспекции за пасажерите, които пътуват по вътрешни полети, което са полети от и до България с страни от Шенгенското пространство. Останалите пасажери ще минават през гранична инспекция.

Пуснаха електронни гишета за бордните карти на летището

Ако имаме 4 пасажери - първият, да вземем за пример, за Мюнхен, вторият за Цюрих, третият за Истанбул, а четвъртият за Лондон, то тогава на първите двама ще бъде осъществена инспекция за авиационна сигурност. Те напряко се качват на самолета без гранична инспекция. Важно е да се означи, че те ще би трябвало да носят със себе си документи за идентичност. Другите двама ще преминат през цялата инспекция, както беше и досега ", съобщи комисар Аксиния Манчева - шеф на Гранично полицейско ръководство – София пред Българска национална телевизия.
 
 л
Тя изясни, че условието за декларация на деца под 18-годишна възраст, които пътуват единствено с един родител или аставник се резервира,когато детето пътува към трета страна. По вътрешни полети това отпада.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР