Четирите кътчета на сърцето е с предговор от сина на

...
Четирите кътчета на сърцето е с предговор от сина на
Коментари Харесай

„Четирите кътчета на сърцето“ - последният неиздаван роман на Франсоаз Саган (предложение за четене)

„ Четирите кътчета на сърцето ” е с увод от сина на Франсоаз Саган - Дени Вестхоф.

Историята ни придвижва в заможно френско семейство в недодялан град с неговите драми и фарсове, с фалша, само че и с искреността и отчаянието на членовете му.

Запознаваме се с грубия, само че може би добродушен Анри, с красивата и студена Мари-Лор, с сензитивната ѝ майка Фани и основно, с очарователния Людовик, наследник на Анри и брачен партньор на Мари-Лор.

Претърпял автомобилна злополука, разгласен за душевен неустойчив от продажни лекари, щастливо влюбен, Людовик ще се опита да потвърди, че не е вманиачен, на приема, подготвян от фамилията му.

Как ще се развият връзките сред героите, какво ще се случи на приема, ще надделеят ли „ положителните “ и не на последно място, кои са четирите кътчета на сърцето – тези въпроси несъмнено ще раздвижат въображението на читателите.

За създателя

Франсоаз Саган (1935-2004), създател на 20 романа, шест от които издавани в България, както и на новели, пиеси, кино сюжети и текстове за песни, става известна още с първия си разказ, „ Добър ден, горест “, написан на 18-годишна възраст.

Оттогава до края на живота ѝ славата не я напуща. Книгите ѝ жънат триумф по целия свят, доста от тях са филмирани.

Омъжва се два пъти, прочува се с бохемските си нрави, със пристрастеността си към хазарта и бързите коли. След претърпяна тежка автомобилна злополука се пристрастява към опиатите, злоупотребява и с алкохола.

След публикуването на първия ѝ разказ Франсоа Мориак я назовава „ очарователно малко страшилище “, след това я дефинират като „ Шанел на литературата “, приказват за „ дребната музика “ на сантименталните ѝ сюжети, а във връзка кончината ѝ Жак Ширак декларира: „ С нейната гибел Франция загуби един от своите най-блестящи и чувствителни писатели “.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР