Четирите деца на кралица Елизабет застанаха на символичен пост пред

...
Четирите деца на кралица Елизабет застанаха на символичен пост пред
Коментари Харесай

Исторически момент: четирите деца на Елизабет II се събраха за тържествено бдение пред ковчега на майка си

Четирите деца на кралица Елизабет застанаха на алегоричен пост пред ковчега на починалия монарх в петък вечер.

Крал Чарлз III, принцеса Ан, принц Андрю и принц Едуард се събраха при ковчега на майка си за прочувствено Бдение на принцовете в Уестминстър Хол. Малко след 19:30 ч. локално време братята и сестра им се причислиха към персоналната армия на краля, с цел да защитят церемониално ковчега на кралицата.

След като заеха своите позиции, те сведоха глави. Опечалените, които стояха на опашка с часове, с цел да видят ковчега на кралицата, продължиха да минават около бдението. След към 15 минути четиримата тъмно се отдръпнаха.

Няколко от членовете на техните фамилии също следиха бдението. Дъщерята на принцеса Ан Зара пристигна със брачна половинка си Майк и дъщерите им Миа и Лена, до момента в който синът на Ан Питър докара двете си дъщери Савана и Исла. Дъщерите на принц Андрю, принцеса Беатрис и принцеса Юджини, също бяха там със съпрузите си.
 Чарлз, Ан, Андрю и Едуард на тържествено бдение за починалата кралица  Чарлз, Ан, Андрю и Едуард на тържествено бдение за починалата кралица  Чарлз, Ан, Андрю и Едуард на тържествено бдение за починалата кралица  Чарлз, Ан, Андрю и Едуард на тържествено бдение за починалата кралица
Кралица Камила също следи прочувственото бдение , дружно със брачната половинка на принц Едуард Софи и двете им деца, лейди Луиз и Джеймс, виконт Севърн.

Въпреки че по-рано тази седмица беше оповестено, че единствено работещи членове на кралското семейство ще носят военни униформи за погребалните събития на кралицата, беше направено особено изключение принц Андрю да носи военната си униформа за петъчното бдение . На херцога на Йорк беше разрешено да облече регалии за последното бдение в символ на почитание към починалата кралица, която издъхна на 96 години на 8 септември.
                             

Докато Чарлз, Ан, Едуард и други работещи членове на кралското семейство, които имат боен чин (като принц Уилям), носеха униформи за събитията тази седмица, Андрю носеше мрачен костюм, защото към този момент не е старши работещ кралски член. Херцогът на Йорк беше лишен от военните си трофеи и кралски патронажи през януари 2022 година, откакто беше упрекнат в полово посягане.

Ритуалът означи втория път, в който те извършиха Бдението на принцовете край ковчега на кралицата , откакто за първи път извършиха традицията в понеделник вечерта в катедралата Сейнт Джайлс в Единбург, Шотландия. Там 72-годишната принцеса Ан влезе в историята като първата кралска жена, взела участие в редкия обред, застанала с тримата си братя. ► 
 Децата на кралица Елизабет се събраха за бдение в Единбург, Шотландия  Децата на кралица Елизабет се събраха за бдение в Единбург, Шотландия  Децата на кралица Елизабет се събраха за бдение в Единбург, Шотландия  Децата на кралица Елизабет се събраха за бдение в Единбург, Шотландия
Принц Хари също носеше мрачен костюм при всички погребални събития за кралицата досега, откакто се отхвърли от ролята си на работещ кралски член. В петък обаче стана ясно, че принц Хари ще носи военната си униформа за сходно бдение в събота с всичките осем внуци на кралица Елизабет.

Актуализацията идва „ по искане на краля “, съгласно източник от двореца, и решението е взето без принц Хари да изиска смяната , научиха от сп. People. Херцогът на Съсекс е бил подготвен да носи каквото се изисква, защото фокусът му е върху почитането на баба му, описват от изданието.
 И принцовете плачат: Меган и Хари ръка за ръка на службата за кралицата  И принцовете плачат: Меган и Хари ръка за ръка на службата за кралицата  И принцовете плачат: Меган и Хари ръка за ръка на службата за кралицата  И принцовете плачат: Меган и Хари ръка за ръка на службата за кралицата
Бдението на принцовете е било проведено единствено два пъти в фамилната история. За първи път е по време на погребалните шествия за дядото на кралицата, крал Джордж V, през 1936 година и още веднъж изпълнен, когато кралицата майка умря през 2002 година, съгласно The Independent. Там 73-годишният Чарлз, 62-годишният Андрю и 58-годишният Едуард за малко пазят ковчега на баба си ден преди погребението ѝ (на фотографията долу).

 бдение кралицата майка принц Чарлз Getty
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР