Четиринадесет. Толкова е серията от мачове, в които националният отбор

...
Четиринадесет. Толкова е серията от мачове, в които националният отбор
Коментари Харесай

Класа, манталитет и физика: как Косово дойде и победи насред София

Четиринадесет. Толкова е серията от мачове, в които националният тим на Косово не е допускал загуба. А в понеделник вечерта съставът завоюва първата в историята си квалификационна среща за огромно състезание. Направи го с 3:2 против България посред София.

Българският тим, от своя страна, няма победа в последните си седем дуела. Националите са на дъното в квалификационната група А единствено с две точки след четири мача - два против Косово и по един против Черна гора и Чехия, като към момента не са играли с лидера и любимец Англия.

Притеснителното е, че против Косово в София българите бяха надиграни. Гостите приключиха с съвсем три пъти повече удари към вратата, като имаха и огромно предимство във владението на топката.

Къде сме ние, къде са те

" Много неприятен край за нас, само че би трябвало да признаем, че Косово стоеше в края на мача физическо извънредно по-добре от нас. Тази тематика от дълго време се разяснява, само че ние, селекционерите на България, нищо не можем да създадем. Една от аргументите е физиката, от друга – тимът на Косово има класни играчи. Нужно е да го признаем, защото добре владеят топката и мъчно се лишава. Ние се сборихме и не мога да бъда неудовлетворен ", сподели селекционерът Красимир Балъков.

 Селекционерът Красимир Балъков
© LAP.bg

Селекционерът Красимир Балъков

Отборът на Косово, който е на 127-ото място в ранглистата на ФИФА, има футболисти, състезаващи се във водещите европейски шампионати.

Според селекционера Бернар Шаланд ключът към триумфа е бил манталитетът. " Изиграхме отличен дуел. И двата тима желаеха да завоюват и да запазят късмет. При 2:1 за България бях обезпокоен, тъй като тимът им играеше добър футбол. Косово сподели темперамент със страховит футбол през последните 20 минути. Контролирахме топката и имахме доста благоприятни условия да отбележим. Много добра работа на моите момчета. Не считам, че физиката в този дуел беше решаваща. По-скоро нрав. България трябваше да се пази от самото начало в края ", съобщи той пред Българска национална телевизия.

Критиката на капитана

Капитанът Ивелин Попов приказва непосредствено след срещата. По думите му би трябвало да се промени мисленето.

" Ако потегли да приказвам за физическото положение, няма да е доста прелестно. Говорих с (Кирил) Десподов - на всеки човек времето му изтича, ще застъпят те, младите, би трябвало да си трансформират мисленето, грубо би трябвало да си го трансформират. Може да ги изтрие компютърът. "

 Според капитана Ивелин Попов виновността не е в президента на БФС Борислав Михайлов
© LAP.bg

Според капитана Ивелин Попов виновността не е в президента на БФС Борислав Михайлов

Според Попов виновността не е във футболния съюз, а в желанието на играчите. " Президентът не може да бръкне в главите на младите футболисти. Те желаят. Трябва да желаят. Не може аз на 32 години да им приказвам, че би трябвало да са на терена 30 минути преди подготовка. Аз пазач ли съм? Националният тим не е сиропиталище. Едно време с цел да те викнат в националния тим, трябваше да имаш най-малко 10-15 мача в А група. Те желаят ли? Не всеки президент да желае да викат тоя-оня, да вадят описи ", добави той.

Съотборниците му се сплотиха към тезата, че са отстъпвали физически на противника си. Вратарят Николай Михайлов сподели, че провалянето би трябвало да бъде признато мъжки. " Те стояха физически по-добре от нас. Нямам пояснение, само че класата на футболистите, тимовете, в които играят - това дава разликата. От много време не съм виждал толкоз положения пред вратата ни ", съобщи той.

Страхил Попов добави: " Щом губим в София от Косово, мисля, че няма какво толкоз да се изяснява. Всички сме доста разочаровани. Това е доста огромен пестник за всички. В последно време нямаме положителни резултати и е обикновено всички да са отрицателно настроени към нас. Явно такива са действителностите. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР