Четиринадесет са заявките за участие в седмото издание на Еко

...
Четиринадесет са заявките за участие в седмото издание на Еко
Коментари Харесай

14 екипажа на старта на Еко Рали България 2019

Четиринадесет са поръчките за присъединяване в седмото издание на Еко Рали България – конкуренция, отдадена на колите с електрическо и различно задвижване. 11 електрическия автомобил и 3 хибрида се чакат под стартовата арка на столичния площад „ Батенберг ” този петък.

Състезанието е част от интернационалния календар на FIA и значим кръг от Балканската Еко Купа. Родните състезатели ще гонят интернационалния трофей, откакто неотдавна български екипажи победиха в еко рали „ Тесла ” в Сърбия и сега са отпред в класирането.

Стартов номер 1 ще е за най-запаления запалянко и нееднократен първенец от рали и пистови съревнования Румен Дунев. Той ще взе участие с електрически Nissan Leaf, а навигатор ще е синът му Енрико. Сред техните съперници ще е още един член на именитата фамилия– европейският дрифт първенец Тодор Дунев, зад кормилото на Audi e-tron. Със свои екипажи ще се включат АЕЦ Козлодуй и няколко общински институции от разнообразни български градове.

Тази година, Еко Рали България е с нов маршрут по пътя на Априлското въстание и ще води участниците от София до Панагюрище и назад. Организаторите разкриха, че трасето ще е извънредно технично и кодовата дума за превъзмогването на специфичните регулаторни проби е „ точност ”.

Церемониалният старт на Еко Рали България 2019 ще бъде в петък, 26 юли, от 19 часа в центъра на София. Жителите и гостите на столицата могат да отидат на площад „ Батенберг ” още в ранния следобяд, с цел да могат да прегледат най-новите и атрактивни електрически автомобили, както и разнообразни артикули от сферата на екологичната подвижност.

В събота, участниците ще се насочат към Панагюрище, а по пътя ще бъдат и първите специфични стадии – по този начин наречените регулаторни проби за майсторско ръководство с точна скорост и за тъкмо време. В неделя, конкуренцията се завръща в столицата, за край в София Тех Парк.

Еко-ралитата стават все по-важна част от интернационалния календар на FIA. По време на провеждането на първото сходно мероприятие у нас е имало едвам шепа сходни в Европа. Тази година има 13 публични съревнования и 4 кандидатстващи, а наклонността е за повишаване. Навсякъде, локалните управляващи и автомобилните производители спомагат оптимално на сходни събития, защото това е атрактивен сложен метод както за възстановяване на екологията в даден регион, по този начин и в маркетингово отношение на компаниите от промишлеността. В допълнение, шампионатът с електрически болиди Формула Е става все по-атрактивен в световен мащаб и мнозина експерти предсказват в не доста далечно бъдеще той да вземе короната на Формула 1.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР