Четиринадесет членове на терористичен екип, свързан с Израел, са били

...
Четиринадесет членове на терористичен екип, свързан с Израел, са били
Коментари Харесай

Иран арестува 14 души за тероризъм в полза на Израел

Четиринадесет членове на терористичен екип, обвързван с Израел, са били задържани в северозападен Иран.

Това оповестява в понеделник  " Ройтерс ", като цитира чиновник от иранската правосъдна система.

14 членове, свързани с Израел, бяха задържани, до момента в който се опитваха да убият разнообразни лица.

Не се дава спомагателна информация.

The Times of Israel разяснява, че Иран от време на време афишира задържането на хора, които съгласно него шпионират в интерес на непознати страни, в това число Съединените щати и Израел, без да дава доказателства в поддръжка на сходни изказвания.

Ислямската република е във война в сянка с еврейската страна от години, като Техеран упреква Йерусалим, че стои зад поредност от саботажи и убийства, ориентирани против нуклеарната му стратегия, осъществени дружно със Съединени американски щати.

Министърът по стратегическите въпроси Рон Дермър и съветникът по националната сигурност Цахи Ханегби ще пътуват, с цел да се срещнат с високопоставени чиновници във Вашингтон тази седмица, с цел да обсъдят иранската опасност, съгласно отчет на американски медии в новинарския уебсайт Axios предходната седмица.
 Израел удари Сирия
Израел удари Сирия

За следващ път този месец

Припомняме, че това се случва ден след следващите удари на Израел в Сирия. Израелската войска удря цели, свързани с Иран и " Хизбула ". 

Влиянието на Техеран набъбна, откогато стартира да поддържа президента Башар ал-Асад в революция, почнала през 2011 година

Ударите са част от ескалация на спор с ниска активност за да се забави възходящото нахлуване на Иран в Сирия, споделят израелски военни специалисти.

Бойци, съдружници на Иран, в това число " Хизбула ", в този момент държат власт в големи региони в източна, южна и северозападна Сирия и в няколко покрайнини към столицата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР