Четиримодулното обучение по информатика и информационни технологии ще е безплатно

...
Четиримодулното обучение по информатика и информационни технологии ще е безплатно
Коментари Харесай

Безплатно обучение за ученици от 5-и до 12-и клас в Стара Загора

Четиримодулното образование по информатика и осведомителни технологии ще е гратис и започва по взаимна самодейност на Община Стара Загора, депутата Радостин Танев, дългогодишния преподавателя по информатика Павлин Пеев и три от огромните български IT компании.
Записването на искащите да се включат стартира през днешния ден и ще завърши на 1 ноември. Заниманията ще са през делниците и ще са съобразени с образователните занятия на учениците. Децата ще са разграничени в две възрастови групи - 5 - 7 и 8 - 12 клас, разгласи през днешния ден Иванка Сотирова, зам.-кмет филантропични действия.
Модулът по информатика и програмиране ще се води от Павлин Пеев, дълготраен преподавател и един от доайените на информатиката в Стара Загора. Това ще е базисният модул, върху който ще се надгражда в останалите три.
Още един учител ще бъде проф. Живка Овчарова от Техническия университет в Карлсруе и центъра му по виртуално инженерство. Тя ще вкара учениците в процесите на виртуалната действителност.
Три компании са подкрепили концепцията за безплатното образование ще се включат в образованието с материално-технически средства и експерти. „ Вистеон електроникс България “ работи в региона на софтуера, хардуера и мехатрониката и ще вкарат учениците в роботиката и мехатрониката. Софтуерната компания „ Епам “ ще се включи в образованието по какъв начин да се намират софтуерни решения от всевъзможен вид. „ Девалекс Консулт “ са софтуерна консултантска компания с опит в осведомителните технологии и присъединяване в интернационалните планове в телекомуникациите и финансите. Ще срещнат участниците със стартъп начинанията и разновидностите положителните хрумвания да получат финансиране и реализация.
„ Това е план, с с цел да бъде оптимално потребно на децата “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР