Четиримата обвинени от Окръжна прокуратура-Търговище за извършено от тях убийство

...
Четиримата обвинени от Окръжна прокуратура-Търговище за извършено от тях убийство
Коментари Харесай

Обвиняемите за жестокото убийство в търговищкото село Ралица влизат в затвора

Четиримата упрекнати от Окръжна прокуратура-Търговище за осъществено от тях ликвидиране с особена свирепост , по изключително непосилен за жертвата метод и по хулигански подбуди, получиха ефикасни присъди . Те бяха привлечени към наказателна отговорност през март 2021 година, оповестиха от държавното обвиняване.

Двама малолетни и татко и наследник, на 50 и 27 години, бяха привлечени към наказателна отговорност, откакто на 24 март 2021 година тялото на 51-годишен мъж беше открито край пътя сред селата Ралица и Давидово. Докато гостувал в дома на свои познати в село Ралица, той бил атакуван от подсъдимите. Те му нанесли побой, след което го качили в автомобил и го отвели отвън селото .

27-годишният обвинен е наказан на 16 години затвор при непоколебим режим, като при него съдът регистрира рисков рецидив. Баща му е с 15-годишна присъда , която също би трябвало да бъде изтърпяна при непоколебим режим.

Двамата малолетни младежи , взели участие в осъществяването на убийството, също влизат в пандиза, единият, който е 16-годишен - за 5 години и 4 месеца, а другият, на 15 година - за 1 година и 2 месеца . За тях режимът на изтърпяване на наказванията ще бъде общ.

Окръжният съд в Търговище оправда четиримата единствено в частта за осъществяване на закононарушението по хулигански подбуди.

Уважени са цивилен искове на роднините на умрелия на обща стойност 100 000 лв..

Решението на Окръжен съд-Търговище предстои на митинг и обжалване пред Варненския апелативен съд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР