Четиримата, настанени в болница, от дома в с. Опанец, вече

...
Четиримата, настанени в болница, от дома в с. Опанец, вече
Коментари Харесай

Изписаха заразените след втора доза ваксина от дома в с. Опанец

Четиримата, настанени в болница, от вкъщи в с. Опанец, към този момент са изписани и са се върнали назад в обществената институция. Това заяви шефът на РЗИ в Добрич Светла Ангелова пред Нова тв.

Тя описа, че 18 души от настанените в дома са били ваксинирани с две дози. След направени проби поради човек от личния състав, който е дал позитивна проба, позитивни се оказват и 14 от ваксинираните.

 Ваксинирани от вкъщи за възрастни в Опанец инфектирани с COVID-19, двама от тях са в болница Виж още
От тях двама са били настанени в болница. " Те бяха с доста лека клиника, само че защото става дума за характерна група лица, предпочетохме да са под лекарско наблюдаване. Те към този момент са изписани и са върнати назад в дома ", изясни Ангелова.

Предполага се, че инфекцията е станала в интервала, в който към момента не е развъртян задоволителен имунитет след слагане на втората доза от имунизацията.

" Ваксината не допуска 100%, че човек няма да се разболее. Тя пази от това болестта да протече тежко и да не се стига до хоспитализация ", изясни Ангелова, която удостовери, че болестта е тръгнала от човек от личния състав на дома.

Директорката на дома посочи, че два пъти е предлагана имунизация на личния състав, само че те са отказали. Част от тях преболедували болестта през ноември и декември и считали, че не е нужно да се имунизират. Други обаче, които не са я преболедували, също отказали да бъдат ваксинирани.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР