Четирима туристи загинаха, а 16 са ранени, от които четирима

...
Четирима туристи загинаха, а 16 са ранени, от които четирима
Коментари Харесай

Бус падна в пропаст след посещение на Мачу Пикчу, има загинали и ранени туристи

Четирима туристи починаха, а 16 са ранени, от които четирима французи, при злополука с микробус в Перу след посещаване на крепостта Мачу Пикчу, оповестиха през вчерашния ден локалните управляващи, представени от Франс прес.
Двама от починалите туристи са колумбийци, а другите двама още не са публично разпознати, оповестиха районните управляващи в Куско.

Освен четиримата французи измежду ранените има двама гърци, двама канадци, двама израелци, двама аржентинци, двама перуанци, един нидерландец и още един екскурзиант, който още не е разпознат, съобщи Българска телеграфна агенция.

Катастрофата е станала в нощта на неделя против понеделник на стотина километра от Куско, древната столица на инките и главен оправен пункт за визити на Мачу Пикчу. Микробусът паднал в " дере, надълбоко над 100 метра ", каза министърът на труда и туризма Роберто Санчес и добави, че " по време на злополуката е имало мъгла ".

Някои ранени е трябвало да бъдат откарани в столицата Лима със аероплан, възложен от военновъздушните сили, добави министърът.

Пътните произшествия са постоянно събитие в Перу поради неприятното положение на пътната мрежа, превишена скорост или липса на маркировка, показва Агенция Франс Прес.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР