Четирима студенти от започнаха работа като учители в Основно училище

...
Четирима студенти от започнаха работа като учители в Основно училище
Коментари Харесай

Студенти доброволци заместват болни учители в Пловдив

Четирима студенти от започнаха работа като учители в Основно учебно заведение „ Княз Александър Първи “ в Пловдив. Двама от тях се включиха на мястото на болни преподаватели по български и британски език, а другите двама са начални педагози. Студентите откликнаха на апела на директорката Анета Вълева за помощ.
Миналата седмица Вълева изпрати отчет до просветния министър с искане учениците от 5 до 7 клас да преминат онлайн. “Точно в този миг имахме две колежки с позитивни проби и два карантинирани класа. Имаше и заболели учители и с други диагнози - общо 9 души. Трябваше незабавно да потърся решение, тъй като в противоположен случай системата щеше в действителност да рухне ”, изясни пред Вълева. Тя се обърнала към Пловдивския университет, които стремително се отзовали и изпратили свои студенти.
 Студенти заместват заболели с COVID-19 учители във Велико Търново Студенти заместват заболели с COVID-19 учители във Велико Търново
Студенти от разнообразни факултети на ВТУ " Св. Св. Кирил и Методий " заместват отсъстващи и заболели учители в едно от огромните учебни заведения във Вел...
„ Младите сътрудници са приключили семестриално. Не са се дипломирали, само че са пълноправни учители ”, добави директорката. В „ Княз Александър Първи “ 70 учители преподават на 964 деца. В момента онлайн се образоват 555 деца. Анета Вълева счита, че електронното образование е неотложно по време на пандемия, само че по принцип не е удачно, изключително за най-малките. Учениците от 1-ви до 4-ти клас не престават да вървят. „ Сред най-малките няма и доста болни. Реално те са единствено приносители на вируса, само че не боледуват ”, акцентира тя.
Общата неуравновесеност се е отразила и на някои от родителите, които са подали заявки за прекосяване в електронна среда, само че към момента те са единици. Според Вълева онлайн образованието има редица недостатъци. Учебните часове в цифрова среда са по 30 минути, от които най-малко 10 минават, до момента в който се настроят устройствата. При най-малките пък заниманията са от по 20 минути, а на тях им лишава още повече време да се провеждат. При това е наложително е с тях да има родител, другояче не могат да се оправят с устройствата. “Вторият е минус е, че непрестанно приказваме по какъв начин децата би трябвало по-малко време да стоят пред екраните и мобилните устройства, тъй като това въздейства на физическото и психическото им здраве. Искаме по-малко време да са с телефоните, а в този момент ги слагаме от 9 до 13 часа пред компютъра ”, акцентира директорката. Тя е безапелационна, че живата връзка с децата не може да се съпостави с електронната.
“Вредата от неналичието на обществени контакти за децата по време на локдауните също не е за игнориране ”, сподели още Вълева. По думите й се върви към динамичен и еластичен метод, при който едните възпитаници са онлайн, а другите учат в присъствена форма. “Това изисква доста стегната организация, което несъмнено ще натовари учителите ”, означи директорката. И уточни, че сходно на лекарите, и учителите работят на първа линия с най-голям риск от заразяване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР