Четирима спасители бяха ранени в неделя при израелски бомбен атентат

...
Четирима спасители бяха ранени в неделя при израелски бомбен атентат
Коментари Харесай

Израелски бомбен атентат в Ливан удари 2 линейки

Четирима спасители бяха ранени в неделя при израелски бомбен атентат в Южен Ливан, който удари две коли за спешна помощ, съгласно асоциацията, която има транспортните средства, и държавните медии.

Граничната зона сред двете страни е очевидец на чести случаи на замяна на огън, по-специално сред подкрепяната от Иран формация " Хизбула " и Израел.

Националната новинарска организация на Ливан заяви, че последният израелски удар е ориентиран към две коли за спешна помощ, принадлежащи на скаутската асоциация " Рисала ", която ръководи избавителни екипи и е обвързвана с шиитското придвижване " Амал ", съдружник на " Хизбула ". Асоциацията сподели, че " дрон на израелските окупационни сили съзнателно се е насочил...срещу двете транспортни средства, причинявайки междинни пострадвания на четирима парамедици " . В него се споделя, че нападението е станало на разсъмване, когато двете коли за спешна помощ са били извикани да изтеглят ранените в село Тайр Харфа, на към три километра от израелската граница.

Израелската войска сподели, че е употребила дрон за ориентиране към " терористична клетка, която се е пробвала да стреля от Ливан към региона на Рош Ханикра в Северен Израел ". Войските са забелязали " две подозрителни транспортни средства ", които са пристигнали в региона, само че се споделя, че " ударът е бил ориентиран против терористичната клетка, а не против транспортните средства " .

Министерството на здравеопазването на Ливан осъди " едно плахо и варварско нахлуване ".

От 7 октомври минимум 76 души са били убити от ливанска страна в трансгранични конфликти, съгласно данни на Агенция Франс Прес, в това число 58 бойци на " Хизбула ". От израелска страна са убити шестима бойци и един граждански.

" Хизбула " заяви в неделя, че още двама нейни бойци са били убити тази заран. Нарастващото напрежение на израелско-ливанската граница породи опасения, че войната може да се разшири. В първата си тирада след експлоадирането на боевете сред Израел и " Хамас ", ръководителят на " Хизбула " Хасан Насрала в петък упрекна Съединени американски щати, че са " напълно виновни " за войната. Той също по този начин предизвести Израел против " безумието " да се нападне Ливан, добавяйки, че прекъсването на неговата " експанзия против Газа " ще предотврати районен спор. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР