Четирима шуменци са едни от първите клиенти на НАП ,

...
Четирима шуменци са едни от първите клиенти на НАП ,
Коментари Харесай

Четирима си спестиха 20% от наложените им санкции в офис Шумен

Четирима шуменци са едни от първите клиенти на Национална агенция за приходите , които си икономисаха по 20% от наложени им наказания. Това стана допустимо след влизане в действие на новата наредба от Закона за административните нарушавания и санкции от 23 декември 2021 година, която дава опция при наложена санкция или имуществена глоба от Национална агенция за приходите, нарушителите да имат опция да понижат размера ѝ с 20 %, в случай че я платят в 14-дневен период от връчването на наказателното им разпореждане.

Според новите правила за административнонаказателно произвеждане, лицата, които не желаят да апелират наложената от Национална агенция за приходите санкция или имуществена глоба, могат да платят 80 % от нейния размер. За задачата те би трябвало да подадат в офис на Национална агенция за приходите заявление по пример и да внесат сумата в двуседмичен период от връчване на наказателното разпореждане по банкова сметка „ Данъци и други доходи за централния бюджет “ на способената териториална дирекция или офис на Национална агенция за приходите. Ако не бъде подадено заявката, то нарушителите губят правото си да се възползват от опцията да платят по-ниска глоба.

В 14-дневния период от връчване на наказателното разпореждане, в понижен размер могат да се платят санкциите и имуществените наказания, които са по наказателните постановления, издадени след 22.12.2021 година

Намалените заплащания с 1/5 от отговорностите са свързани с наложени санкции от Национална агенция за приходите свързани с неподаване в период заявление за регистрация по ЗДДС, за неподадени годишни данъчни заявления от две физически лица, както и за неподаване на годишна декларация за компания от представляващия. Общата сума на понижението за четирите лица е 148 лева, а общият размер на задължението е бил 740 лева

Новите правила за административнонаказателно произвеждане са в детайли разяснени в мнение на Национална агенция за приходите, оповестено в уеб страницата на Агенцията.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР