Четирима са обвинени за участие в организирана престъпна група и

...
Четирима са обвинени за участие в организирана престъпна група и
Коментари Харесай

Четирима се сдобиха с обвинения след акцията в Агенцията за българите в чужбина

Четирима са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група и корупция след акцията в Агенцията за българите в чужбина. Това заяви профилираната прокуратура.

За началник на групата е разгласен ръководителят на Агенцията Петър Харалампиев, той е арестуван за 72 часа.

Освен Харалампиев, с обвиняване е и основният секретар на Агенцията Красимир Томов. За корупция ще бъдат арестувани и двама от медиаторите, само че прокуратурата към момента не е съобщила имената им. Зам.-шефът Димитър Кирилов обаче, остава без обвиняване. Най-вероятно той ще се окаже един от главните очевидци на обвиняването.

" Има систематичен надзор по всички действия, само че откакто се е стигнало до реализация, това значи, че тези нередности са били видяни, способените органи са работили по случая и това е крайната реализация ", съобщи вътрешният министър Младен Маринов.

" Такъв проблем съществува, това е и повода, заради която сега работна група премисля и има за задача да предложи промени в Закона за българското поданство в две основни посоки. Първото е " Придобиване на българско поданство по генезис ", където би трябвало да се уточняват наредбите на член 15 от Закона, а втората група е обвързвана с опцията за придобиване на българско поданство по натурализация посредством тъй наречените вложения ", съобщи правосъдният министър Цецка Цачева за бТВ.

От съда оповестиха, че ограниченията за неотклонение против обвинените ще се гледат най-рано на следващия ден. Агенцията за българите в чужбина остана затворена и през днешния ден. Никой от чиновниците не е бил позволен до работното си място.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР