Четирима рецидивисти отиват на съд за кражбата на 88 кошера

Четирима рецидивисти отиват на съд за кражбата на 88 кошера ...

Рецидивисти отиват на съд за кражба на пчелни кошери.


Четирима рецидивисти отиват на съд за кражбата на 88 кошера заедно с пчелни семейства на стойност 20 273 лв. Районната прокуратура в Генерал Тошево е повдигнала обвинения на мъжете, които са на възраст от 29 до 37 г. и до един са осъждани и преди. На 18 март 2014 г. те пристигнали с два микробуса в пчелина на стопанин от с. Калина и отмъкнали 56 кошера.

Имали уговорка с варненец да им плати по 100 лв. за кошер, като заблудили купувача, че стоката е собственост на починалия дядо на единия от карето. Клиентът поискал да му доставят кошерите в силистренското с. Главан. Там броил на крадците 5600 лв. Мъжете се върнали в с. Калина и натоварили втора партида с 32 кошера. На връщане към Главан обаче джипът на единия подсъдим бил засечен от полицейски патрул. Крадецът не спрял, стоп палката подминали и следващите го 2 микробуса.

След гонка единото возило катастрофирало в крайпътна канавка. Униформените открили вътре кошерите и по регистрационните им табели намерили собственика. По случая било образувано досъдебно производство. Разследването обаче блокирало, след като един от апашите бил пуснат под парична гаранция и изчезнал.

През 2016 г. властите били уведомени, че той е осъден в Страсбург за измами с кредитни карти и лежи във френски затвор. След като си изтърпял наказанието с Европейска заповед за арест бил върнат у дома, където сега го чака нов процес.

Източник: trud.bg