Четирима от обвинените за износ на онколекарства остават в ареста.

...
Четирима от обвинените за износ на онколекарства остават в ареста.
Коментари Харесай

Четирима от обвинените за износ на онколекарства остават в ареста

Четирима от упрекнатите за експорт на онколекарства остават в ареста. Това реши Специализираният углавен съд. По-рано прокуратурата изиска непрекъснат арест за шестима от общо седемте арестувани.
 

В петък двама лекари и още петима души бяха задържани по съмнение за противозаконна търговия с медикаменти за онкоболни пациенти . Според прокуратурата групата е работила малко повече от година. Ръководителят е осъществявал контакт с лекари и медицински лица от хематологията " Йоан Павел " и болница " Св. Мина " в Благоевград, които са имали достъп до медикаменти за онкоболни. Тези медикаменти са били  купувани и в следствие заменяни с такива с изминал период на валидност или с неразбираем генезис.
 

Другото изказване на прокуратурата е, че са отклонявани медикаменти без да бъдат вливани на пациентите, заяви БНР. До разкриването на групата се стигнало след предаване на белязани медикаменти сред трима от незаконната група. Адвокатите на част от арестуваните не се съгласиха с прокуратурата.
 

Соченият за началник на групата Милослав Пейков , а също по този начин Борислав Сотиров, Калоян Молалийски и Делян Гонсузов остават под стража , защото има заплаха за извършат ново закононарушение. Зора Балчийска, Небесна Балчийска и Светлана Тюлекова ще са под домакински арест заради здравословни аргументи. Мярката предстои на обжалване в тридневен период.-->
 

Наблюдаващият прокурор Лидия Манолова позволи опцията да има още обвинени по делото . Седемте души, измежду които двама лекари и фармацевт, бяха арестувани след акцията на Спецпрокуратурата и ГДБОП в онкоболници в София и Благоевград.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР