Четирима обвиняеми по случая Nexo. За двама от тях е

...
Четирима обвиняеми по случая Nexo. За двама от тях е
Коментари Харесай

Двама от обвинените по случая Nexo са с парична гаранция от 1 млн. лева, двама се издирват

Четирима обвинени по случая Nexo. За двама от тях е наложена парична гаранция от 1 милион лв.. Другите двама се търсят, като няма данни да са напуснали страната.

Всички те са упрекнати в управление и присъединяване в проведена незаконна група, основана с користна цел да прави съгласувани в страната и в чужбина закононарушения – пране на пари, данъчни закононарушения, компютърни измами и банкова активност без лиценз - това е развиването до този миг по абсурда Nexo.

" Българското сдружение е 100% благосъстоятелност на Nexo AG, което е записано в Швейцария на 5 април 2018 година. На него даже не му е импортиран целият уставен капитал. То не прави на процедура никаква активност, за което разполагаме и със съответните доказателства ", съобщи Светослав Василев, началник на отдзел " Киберпрестъпления " в Национална следствена служба.

" Всички са български жители, първо и второ главната част на активността се прави от територията на нашата страна - от София ", съобщи Борислав Сарафова, заместник-главен прокурор и шеф на Национална следствена служба.

" 4 лица в качеството на обвинени за управление и присъединяване на ОПГ. Едно от лицата е упрекнато за началник на групата, а другите три участници, която е работила от началото на 2018 година до през вчерашния ден, когато същата беше неутролизирана. Това, което е събрано като доказателства по делото, това са свидетелски показания от оден от очевидците е, че е била извършена среща в МФ, която е била проведена персонално от някогашен министър на финансите. На тази среща са участвали сдружения, които се занимават с криптовалута. В момента ще се откри тъкмо кои лица са участвали на срещата и задачата на разгова и срещата е било да се разиска по какъв начин системата за разплащане Борика да се разплаща и с криптовалута и по какъв начин тази криптовалута да бъде обменена в пари ", съобщи Сийка Милева, представител на основния прокурор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР