Четирима национали от мъжкия отбор на България заеха водещи места

...
Четирима национали от мъжкия отбор на България заеха водещи места
Коментари Харесай

Четирима волейболисти на България са в топ 10 на индивидуалните класации в турнира Лигата на нациите

Четирима национали от мъжкия тим на България заеха водещи места в самостоятелните ранглисти на Лигата на нациите (VNL) след втората седмица от шампионата. В Орлеан (Франция) селекцията на Пламен Константинов не съумя да вземе победа, регистрирайки четири загуби против Бразилия, Канада, Аржентина и Куба.

С най-престижна позиция при персоналните индикатори е Алекс Грозданов, който е трети при блокировачите. Той има 19 блокади или приблизително по 2,38 на мач.

Александър Николов продължава с високата си успеваемост, като заема шесто място в тази класация с 50,67 % и 114 точки от офанзива (средно по 14,25 на мач). Той е девети по общо осъществени точки със своите 126, като останалите 12 са от 7 аса и 5 блокади.

Място в топ 5 на разпределителите откри капитанът Георги Сеганов, който има 131 сполучливи подавания (средно на мач 16,38).

Само една позиция раздели от същото място Мартин Атанасов, който попада измежду най-хубавите посрещачи. Неговите индикатори са общо 46 сполучливи или приблизително по 5,75 на среща.

Националите към този момент са в София. П Пламен Константинов разяснява представянето във Франция.

" Един тим пораства и през компликации. Тези момчета, тази група от състезатели, би трябвало да намерят силите в себе си и да изваждат заключения от всеки един подобен мач, тъй като това не е първия ни тайбрек, а третият тайбрек, който губим, и да гледат напред. В последна сметка с това разполагаме сега. Мисля, че има и хубави моменти, просто не устояваме в краищата на геймовете. Няма да отбележа единствено мача с Куба, а и с Канада имахме опция да се върнем в четвъртия гейм и най-малко да вкараме мача в тайбрек. Изпуснахме положителни обстановки, имахме благоприятни условия, тъй че някои неща се повтарят. Същото нещо беше и с Китай - върнахме се, само че не можахме да спечелим тайбрека. Подобно се случи и с Полша, където изпуснахме самодейността. В последна сметка това е въпрос и на самочувствие, пък и на опит на състезатели може би. Трябва да минат през такива моменти, само че отново споделям - мисля, че такива шампионати и такива мачове вършат един тим да пораства и се надяваме мач след мач да не се повтарят едни и същи обстановки, едни и същи неточности ", съобщи селекционерът на България.

Преди последния трети шампионат от Лигата на нациите, който ще се организира в Съединени американски щати, тимът ни заема 15 място във краткотрайното класиране (1 победа и 7 загуби). Предстоян ни дуели против Германия, Иран, Сърбия и домакина Съединени американски щати.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР