Четирима мездренски хандбалисти получиха повиквателни за националния отбор на България

...
Четирима мездренски хандбалисти получиха повиквателни за националния отбор на България
Коментари Харесай

Четирима мездренски хандбалисти ще представят България на M20 EHF Championship 2022 /снимки/

Четирима мездренски хандбалисти получиха повиквателни за националния тим на България по хандбал за младежи до 20 година, който ще вземе присъединяване в първия от двата европейски шампионата в тази възраст в така наречен втора група*, които ще се проведат през м. юли в Двореца на културата и спорта във Варна - M20 EHF Championship 2022 (01-10.07.2022 г.).
Това са състезателите на ХК Локомотив (Мездра) Милен Валентинов (ляв гард), Илиян Младенов (разпределител) и Валентин Гачев (ляво крило), както и някогашният ученик на клуба - пивотът Божидар Симеонов, който сега е играч на ХК Локомотив - Горна Оряховица.
Четиримата са включени в представителния отбор на нашата страна за младежи, родени 2002/2003 година (М20), който от 24 до 30 юни ще бъде на предварителен лагер в София. Лагерът е финален стадий от подготовката на тази национална гарнитура преди началото на Европейския шампионат в морската столица. Селекцията на треньора Виктор Симеонов се събира за първата си подготовка в петък, 24 юни, в спортната зала на НСА „ Васил Левски “.
Първият от двата M20 EHF Championship 2022 ще се организира от 1 до 10 юли във Варна. България е в предварителна група „ А “, дружно с тимовете на Чехия, Латвия и Финландия. Първоначално в тази група беше и отборът на Русия, само че с решение на Европейската хандбална федерация (EHF) руснаците бяха спрени от присъединяване в шампионата. В другата предварителна група са отборите на Австрия, Нидерландия, Словакия, Турция и Грузия.
Вторият M20 EHF Championship 2022 е от 16 до 24 юли още веднъж в морската столица. Съперници в него ще бъдат: в предварителна група „ А “ - Израел, Северна Македония, Литва, Гърция, Люксембург и Англия, а в предварителна група „ Б “ - Беларус, Швейцария, Румъния, Украйна и Косово.
* Забележка: 16-те водещи народи в тази възраст от така наречен първа група - Словения, Франция, Германия, Хърватия, Испания, Португалия, Дания, Швеция, Исландия, Унгария, Норвегия, Италия, Сърбия, Полша, Фарьорските острови и Черна гора, ще вземат присъединяване в Европейското състезание по хандбал за младежи до 20 г.- M20 EHF EURO 2022, което ще се организира от 7 до 17 юли в Порто, Португалия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР