Четирима мъже и две жени са задържани за срок от

...
Четирима мъже и две жени са задържани за срок от
Коментари Харесай

Шестима арестувани от пловдивската полиция при акцията в Трилистник, Скутаре и Рогош

Четирима мъже и две дами са арестувани за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи при извършена на 5 и 6 април  Специализирана полицейска интервенция за противопоставяне против битовата престъпност на територията на пловдивските села Трилистник, Скутаре и  Рогош . В акцията са взели участие чиновници на секторите „ Специализирани полицейски сили “ и „ Пътна полиция “ към ОД на МВР-Пловдив и чиновници на Районно ръководство - Труд, оповестиха от прокуратурата под тепетата.

Образувани са три досъдебни производства и три инспекции по отношение на нелегално държане на акцизни артикули без бандерол – цигари, алкохол и нарязан тютюн , както и за противозаконна сеч на дърва без документално разрешително. Шестимата задържани  са на възраст от 23 година до 62 година



По време на Специализираната полицейска интервенция са тествани 125 лица и 119 моторни транспортни средства, формирани са 11 акта и 6 фиша по Закона за придвижване по пътищата, както и 2 акта по Закона за българските персонални документи и общо 10 акта за определяне на административно нарушаване по Закона за здравето – скупчване на хора в парк и напразно придвижване по улиците на горепосочените села.

Припомняме, че по време на интервенцията чиновници на отдел „ Криминална полиция “  към ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив и на Районно ръководство -Труд, под управлението на Окръжна и Районна прокуратура, гр. Пловдив, са открили и задържали двама причинители на обир от вкъщи на 86-годишен пенсионер в с. Трилистник.   По този мотив основният прокурор Иван Гешев посети с. Трилистник дружно с основния секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов, окръжния прокурор на гр. Пловдив Румен Попов и ст.комисар Йордан Рогачев, шеф на ОД на МВР-Пловдив.

Днес Павел А., на 32 година, и Ангел М., на 16 година, са привлечени като обвиняеми за осъществения в съучастничество обир . Двамата са арестувани за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР