Четирима мъже бяха осъдени за подпомагане и подкрепа на симпатизант

...
Четирима мъже бяха осъдени за подпомагане и подкрепа на симпатизант
Коментари Харесай

Осъдиха четирима съучастници на ИДИЛ за атентата във Виена от 2020 г.

Четирима мъже бяха наказани за подкрепяне и поддръжка на симпатизант на групировката " Ислямска страна ". Присъдите идват три години след най-тежкия атентат за последните 20 години в историята на Австрия, приключил с четири жертви и минимум 15 ранени. 

Втори ноември 2020 година. В центъра на австрийската столица млад мъж открива пукотевица. Четирима души умират.  22 души са с прострелни и прорезни рани в болница. Десет по-леко ранени. Извършителят е погубен от полицията. Нападателят Куйтим Фейзулай, с двойно поданство на Австрия и Северна Македония, е имал предходна присъда за опит да се причисли към Ислямска страна в Сирия. Сега, две години по-късно и след 16 часа разискване, четирима мъже бяха наказани като негови съучастници  - двама от тях на пожизнен затвор, други двама бяха наказани на 19 и 20 години затвор.  

 
Върховенството на закона работи. Това беше ясно демонстрирано през днешния ден. Въпреки че моят клиент беше наказан за агитация и участие в терористична организация, той беше ясно оневинен по главното обвиняване - ликвидиране, съучастничество в ликвидиране.
Манфред Арбахер-Щьогер, юрист

Двама други мъже, които също бяха съдени, бяха оправдани за съучастници в ликвидиране, само че получиха двегодишни присъди за разпространяване на терористична агитация. 

 
Не съм удовлетворен от присъдата. Няма подозрение, защото това е оптималното наказване. Затова подадохме тъжба.
Астрид Вагнер, юрист

Атентатът във Виена от 2020-та остава в историята на страната като най-тежкият за последния четвърт век. Тогава, малко след стрелбата групировката " Ислямска страна " пое отговорност за атентата. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР