Четирима лекари, получили руската ваксина Спутник V срещу COVID-19, са

...
Четирима лекари, получили руската ваксина Спутник V срещу COVID-19, са
Коментари Харесай

Четирима руски лекари се заразиха с COVID-19, въпреки че са ваксинирани |

Четирима лекари, получили съветската ваксина " Спутник V " против COVID-19, са дали позитивен резултат за вируса, заяви " Russia Today ".

За първите трима инфектирани лекари е обявено в сряда в район Алтай, покрай границата с Казахстан. Според основния експерт по инфекциозни заболявания те са се заразили след имунизацията, само че преди имунитетът да се е формирал напълно. Учените споделят, че след приемане на имунизацията е належащо известно време, с цел да се развият антитела против вируса. В случая на " Спутник V " се чака извличане на цялостен имунитет след 21 дни. 

Четвъртият инфектиран с COVID-19 доктор е от района Кемерово. Заместник-министърът на районното министерство на опазването на здравето съобщи, че лекарят е получил позитивен резултат пет или шест дни след приемане на ваксината. 

Според основния епидемиолог на район Алтай Ирина Переладова 42 здравни служащи са дали негативен тест, ден преди да им бъде сложена имунизацията. 

В сряда разработчиците на " Спутник V " оповестиха, че имунизацията им е. Статистиката идва след наблюдаване на 16 000 доброволци, като резултатите демонстрират, че имунизацията пази 9 от 10 души.

В началото на август съветският президент Владимир Путин съобщи, че страната е записала първата в света ваксина против COVID-19, която е създадена от Института за епидемиология и микробиология " Гамалея ". Към момента  " Спутник V " минава през третата фаза на изследвания, включваща 40 000 доброволци, една четвърт от които ще получат плацебо.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР