Четирима искат поста на ГерджиковИзбор на наследник на проф. Анастас

...
Четирима искат поста на ГерджиковИзбор на наследник на проф. Анастас
Коментари Харесай

СУ търси ректор да спаси обсерваторията

Четирима желаят поста на Герджиков
Избор на правоприемник на проф. Анастас Герджиков като ректор на най-старото висше учебно заведение у нас - Софийския университет “Св. Климент Охридски ”, ще се организира в сряда.

За поста има четирима претенденти - проф. доктор Георги Вълчев (Философски факултет), проф. доктор Климент Найденов (Геолого-географски факултет), проф. дпн Милен Замфиров (Факултет по науки за образованието и изкуствата), акад. проф. дфзн Николай Витанов (Физически факултет).

И четиримата към този момент показаха стратегиите си, обясниха концепциите си още веднъж и на спор, проведен от Студентския съвет на университета.

Сред целите, които бяха показани, главно място бе отредено на ремонта на астрономическата обсерватория в Борисовата градина, която се намира в окаяно положение. Именно разрешаването на този проблем бе най-често поставеният въпрос от студентите в Алма матер.

Останалите декларирани хрумвания бяха нова система на финансиране на висшето обучение, по-високи заплати за преподавателите, облекчение на процедурите за прекосяване на студенти от една компетентност в друга, прекъсване на преподавателите, които не влизат в лекциите си и не преподават добре.

На 22 ноември Общото заседание на СУ ще избере еднолични и групови органи на ръководство и надзор. Вторият мандат на настоящия ректор проф. Анастас Герджиков изтича този месец. Преди него ректор на Алма матер за два мандата - общо за осем години, бе историкът проф. Иван Илчев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР