Четирима хърватски и един сръбски гражданин бяха арестувани десет месеца

...
Четирима хърватски и един сръбски гражданин бяха арестувани десет месеца
Коментари Харесай

Сърбин и 4-ма хървати зад обир за милиони на съкровище във Венеция

Четирима хърватски и един сръбски жител бяха задържани 10 месеца след грабеж във Венеция на скъпоценни бижута от богатство, изложено в Двореца на дожите. Според италианските медии мъжете на възраст сред 43 и 60 г били арестувани в зоната на Загреб и Истрия с помощта на съдействието на италианската полиция.

Петимата се считат за причинителите на дръзкия грабеж на 3 януари на няколко скъпоценни бижута от сбирката на катарския шейх Хамад бин Абдула Ал Тани. Те се правят оценка на пазара за 2 млн. евро. Това стана тъкмо в последния ден от изложбата „ Съкровищата на Могулите и махараджите ”, която беше в Палацо Дукале на площад „ Сан Марко ”. От записите на видеокамерите стана ясно, че най-малко двама души съумели да минат през всички контролни инспекции и да завлечен няколко от изложените бижута. Камерите бяха записали по какъв начин мъжете отварят защитната витрина, а по-късно се измъкват необезпокоявани от никого.

Според управляващите единият човек от бандата бил част от така наречен „ Розова пантера ” – прословутата незаконна група, отмъкнала бижута в половин Европа. Въпросният задържан бил търсен и от Швейцария за грабеж за 10 млн. евро отпреди 7 година, в който отново ставало въпрос за бижута от галерия в Базел.

Дръзкият грабеж във Венеция порази доста специалисти – до момента никой не беше успявал да извърши сходно нещо в сърцето на Венеция, на допустимо най-охраняваното място - площад „ Сан Марко ”. Всяка година Палацо Дукале се посещава от 1,4 млн. туристи.

Според следователите по всяка възможност сръбско-хърватската тайфа е употребила услугите на вътрешен човек, който отворил витрината на бижутата. Смята се, че става въпрос за жена, живееща във Венеция. Така с нейна помощ по-късно бандитите избягали, още преди да се задейства алармата. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР