Четирима граждани на Саудитска Арабия, участвали в са обучени в

...
Четирима граждани на Саудитска Арабия, участвали в са обучени в
Коментари Харесай

Ню Йорк Таймс: Саудитците убили и разчленили Кашоги са обучени в САЩ

Четирима жители на Саудитска Арабия , взели участие в са подготвени в лагер със седалище в Съединени американски щати , оповестява " Ню Йорк Таймс ".

Договорът за паравоенната подготовка е утвърден от Държавния департамент и изпълнен от контрактувана група, наречена Tier 1.

" Държавният департамент в началото даде лиценз за паравоенно образование на Саудитската кралска армия на Tier 1 Group, започвайки през 2014 година, по време на администрацията на Обама . Обучението продължи най-малко през първата година от мандата на някогашния президент Доналд Тръмп ".

Базираната в Арканзас компания за сигурност Tier 1 Group обезпечи паравоенното образование. Компанията съобщи, че образованието е с защитителен темперамент и има за цел да научи по какъв начин да се защитят по-добре саудитските водачи , в това число " безвредна пукотевица " и " противопоставяне на офанзива ".

Луи Бремер, старши изпълнителен шеф на Cerberus, компанията майка на Tier 1 Group, удостовери ролята на компанията в паравоенното образование в отговор на въпроси от депутатите като част от номинацията му за високопоставена позиция в Пентагона по време на администрацията на Тръмп.

Документът, съдържащ отговорите на Бремер, който той даде на The Times, удостоверява, че четирима членове на екипа виновен за гибелта на Кашоги са минали образование през 2017 година в Tier 1 Group, а двама членове преди този момент са взели участие в друга итерация на образованието сред октомври 2014 година и януари 2015 година

В отговорите си Бремер сподели, че прегледът на образованието от Tier 1 през март 2019 година " не разкрива непозволени дейности от страна на компанията и удостоверява, че откритото образование по образователна стратегия не е обвързвано с убийството на Джамал Кашоги ".

" Предоставеното образование не е обвързвано с последващите им отвратителни дейности ", сподели Бремер в отговорите си.
 Висш саудитски представител заплашил със гибел проверяващ от Организация на обединените нации убийството на Кашоги
Висш саудитски представител заплашил със гибел проверяващ от Организация на обединените нации убийството на Кашоги

Анес Каламар проверява убийството на журналиста Джамал Кашоги

В последна сметка администрацията на Тръмп отдръпна номинацията на Бремер за висшата позиция в Пентагона и не изпрати документа до Конгреса, тъй че депутатите в никакъв случай не получиха отговори на своите въпроси.

В изказване пред The Hill представителят на Държавния департамент Нед Прайс съобщи, че организацията " не може да удостовери или да разяснява нито една от лицензираните действия по лицензиране на експорт за защита, за които се твърди в медийни репортажи ".

" Саудитска Арабия е изправена пред обилни закани за своята територия и ние сме решени да работим дружно , с цел да помогнем на Рияд да укрепи защитата си ", сподели Прайс. " В същото време американският народ чака, че политиката на Съединени американски щати във връзка с стратегическото му партньорство със Саудитска Арабия ще даде приоритет на върховенството на закона и зачитането на правата на индивида, които са неделими от ползите, които Съединените щати внасят в това партньорство. "

Кашоги, изтъкнат коментатор и колумнист на " Вашингтон пост " в миналото бе в кръга на кралското семейство, само че мнението им за него се утежни, откакто работата му стана по-критична към саудитското кралско семейство.

г. и бе разчленен от саудитски сътрудници. Кашоги бил в консулството, с цел да вземе брачни документи, нужни за подписване на брак с турската му избраница Хатидже Дженгиз. Останките му към момента не са открити.

През февруари на разузнаването на Централно разузнавателно управление на САЩ, който директно замеси саудитския престолонаследник в убийството на Кашоги.

" Ние оценяваме, че престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамад бин Салман е одобрил интервенция в Истанбул , Турция, за залавяне или ликвидиране на саудитския публицист Джамал Кашоги ", се споделя в отчета, възложен от кабинета на шефа на националното разузнаване.
 Саудитският престолонаследник вижда малко различия с администрацията на Байдън
Саудитският престолонаследник вижда малко различия с администрацията на Байдън

Мохамед бин Салман желае стратегическо партньорство както със Съединени американски щати, по този начин и с Русия, Индия и Китай

Доклад на Организация на обединените нации, след убийството, поддържа изказванието с " оценките на записите от разузнавачите в Турция и други страни ".

Турските чиновници, дружно с п редставители на Организация на обединените нации и Съединени американски щати, потвърдиха, че тялото на Кашоги е разчленено с трион .

Понастоящем турски съд съди 26 жители на Саудитска Арабия, свързани с убийството, задочно , като идната дата на процеса е избрана за 8 юли. Саудитското държавно управление, след поредност от оправдания, призна, че Кашоги е погубен в " лъжлива интервенция " и изправи 11 лица пред съд.

Петима души бяха наказани на гибел през декември 2019 година от Наказателния съд в Рияд за " осъществяване и директно присъединяване в убийството на жертвата ", а трима други бяха наказани на затвор. Трима бяха открити за почтени в развой, който Организация на обединените нации подлага на критика съществено, а Ахмад Асири и Сауд ал Кахтани, двама високопоставени чиновници, близки до престолонаследника Мохамед бин Салман, бяха оставени без обвинявания.

След решението Дженгиз разяснява, че " постановеното в Саудитска Арабия, още веднъж е цялостна насмешка със справедливостта . "

Убийството на Кашоги възпламени световна акция за напън против саудитския режим , което накара чиновниците в Съединени американски щати и чужбина да слагат под въпрос (закратко) дипломатическите си връзки със Саудитска Арабия .

След първата среща на президента Байдън с бин Салман при започване на март , се оповестява, че се е отказал да глоби саудитския режим поради убийството на Кашоги .
 Джамал Кашоги: Арабският свят, се нуждае най-вече от свободно изложение
Джамал Кашоги: Арабският свят, се нуждае най-вече от свободно изложение

Изправен е пред лична версия на Желязната завеса, която самичък си налага
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР