Четирима граждани на България са пристигнали в събота от Афганистан

...
Четирима граждани на България са пристигнали в събота от Афганистан
Коментари Харесай

Румънски военен самолет евакуира четирима българи от Афганистан

Четирима жители на България са пристигнали в събота от Афганистан на борда на аероплан C-130 Hercules на румънските Военновъздушни сили, кацнал в Отопени, предава държавната осведомителна организация на северната ни съседка " Аджерпрес ".

Сънародниците ни са напуснали размирната страна дружно с 15 жители на Румъния.

Това е третият полет от Кабул на румънските военнотранспортни самолети. Освен военния личен състав на самолета, на борда са пътували членове на мобилен консулски екип на Министерство на външните работи, подготвен да окаже профилирана помощ при потребност.

На 13 август външнополитическото ведомство в Букурещ преоцени и увеличи равнището на паника за Афганистан, призовавайки румънските жители да изоставен територията на страната и да заобикалят всяко придвижване в региона.

Предупреждението на Министерство на външните работи бе несъмнено от обстоятелството, че развиването на сигурността в района е обвързвано с огромен риск от терористични офанзиви и въоръжени конфликти. В същия ден министърът на външните работи Богдан Ауреску разпореди предприемането на стъпки за взимане и използване на бързи решения за безвредна евакуация на румънски жители от Афганистан.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР