Четирима европейски президенти посетиха украинския град Бородянка недалеч от Киев,

...
Четирима европейски президенти посетиха украинския град Бородянка недалеч от Киев,
Коментари Харесай

Четирима европейски президенти посетиха Киев

Четирима европейски президенти посетиха украинския град Бородянка близо до Киев , като президентът на Литва Гитанас Науседа сподели, че градът е „ цялостен с болежка и страдалчество “. " Трудно е да се повярва, че сходни военни зверства могат да бъдат осъществени в Европа на 21-ви век, само че това е действителността. Това е война, която би трябвало да спечелим ", сподели Науседа в изказване.

„ Мястото е цялостно с болежка и страдалчество. Тук са убивани и измъчвани цивилни украинци, бомбардирани са жилищни домове и друга цивилна инфраструктура. “

Полша разгласи по-рано, че Науседа и неговите сътрудници държавни глави - полският президент Анджей Дуда, естонският Алар Карис и Егилс Левитс от Латвия - са се срещнали в полския град Жешов покрай границата с Украйна, преди да се качат на трен за Киев.

По-късно офисът на полския президент разгласява в Туитър фотография от срещата им с украинския президент Владимир Зеленски . „ Нашата цел е да покажем поддръжка на президента Зеленски и бранителите на Украйна в решителен миг за тази страна “, сподели в изказване съветникът на полския президент Якуб Кумох.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР