Четирима души загинаха при катастрофа на хеликоптер на хавайския остров

...
Четирима души загинаха при катастрофа на хеликоптер на хавайския остров
Коментари Харесай

Четирима загинали при катастрофа на хеликоптер на хавайския остров Кауаи

Четирима души починаха при злополука на хеликоптер на хавайския остров Кауаи във вторник, оповестиха от Тихоокеанския ракетен полигон на Военноморски сили.

Катастрофата е станала към 10 ч. сутринта в северната част на оборудването в Кекаха, Хавай, оповестиха от оборудването по-рано във вторник.

Имената на починалите при злополуката не бяха обявени незабавно.

Не беше ясно дали на борда на хеликоптера е имало оживели.

Националният съвет за сигурност на превоза разпознава летателния уред като Sikorsky S-61N и съобщи, че проверява повода за злополуката.

Хеликоптерът, нает по цивилен контракт, е бил експлоатиран от Croman Corporation и е подпомагал подготвителна интервенция, оповестиха от ракетния полигон.

Croman Corporation, компания от Уайт Сити, Орегон, дава хеликоптери и екипажи на държавни организации за задачи, в това число за гасене на пожари.

На уеб страницата на компанията се показва, че тя е един от най-опитните оператори на хеликоптери Sikorsky S-61 в света.

Гамата Sikorsky S-61 се употребява във военната и държавната сфера за пътнически полети и транспорт на товари в продължение на повече от 50 години, съгласно Lockheed Martin, компанията майка на Sikorsky.

Вариант на хеликоптера е употребен за транспорт на президента на Съединени американски щати под обозначението Marine One.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР