Четирима души, сред които заподозрян като поръчител, са били задържани

...
Четирима души, сред които заподозрян като поръчител, са били задържани
Коментари Харесай

ОЩЕ РАЗКРИТИЯ: Оръжеен търговец е разпитван за разстрела на Алексей Петров

Четирима души, измежду които обвинен като гарант, са били арестувани от Министерство на вътрешните работи по следствието за убийството на Алексей Петров. Това се е случило скоро след разстрела на 16 август т.г. Те обаче са освободени без обвинявания, тъй като не е имало задоволително доказателства.

Един от арестуваните е прочут предприемач с задграничен генезис. Занимава се с търговия с оръжия. В предишното е бил обявяван и за интернационално търсене. Доскоро беше обвиняем за подготовка на ликвидиране, само че е оневинен. Бил е подозиран като възможен гарант и на атентата против Петров през 2015 година, когато стреляха по колата му с гранатомет.

Един от претекстовете да го ревизират и задържат за 24 часа е, че като оръжеен търговец имал нужните патрони 7,62х39 мм, с каквито е погубен Петров, както и с бързомерец - апарат, употребен за тъкмо прицелване на късо разстояние. Смята се, че по някогашната барета е стреляно благодарение на това устройство, тъй като единият изстрел, евентуално вторият, е в окото му. Първият попаднал в торса, а версията на проверяващите е, че след патрона Петров се е навел и хванал за раната, което е разрешило на килъра да се прицели по-точно. Категорично е открито, че патроните не са били хидрашок - те се разпръскват при контакт, а единият е минал през Петров и е ранил в ръката спътницата му по време на похода в планината Мирослава Михайлова.

Разследващите са предполагали, че заради контактите си в оръжейния свят арестуваният за 24 часа мъж елементарно може да се снабди и с незаконен автомат. Той бил подложен и на детектор на лъжата. Полиграфското проучване обаче отчело, че мъжът не лъже на въпросите за Алексей Петров. Нямало и други доказателства против него. Затова бил освободен.

Заради оръжието бил арестуван и различен мъж, прочут с другоземен прякор. Той се занимавал с контрабанда на автомати. Затова попаднал в ареста, само че и против него нямало доказателства. За всеки случай също бил подложен на детектор на лъжата, само че още веднъж без триумф.

Тъй като след стрелбата Михайлова показала, че килърът се отдръпнал с колело, са тествани и няколко велосипедисти. Един от тях даже бил арестуван за 24 часа. Той обаче бил задържан за напълно друго - оказало се, че е разгласен за общодържавно търсене като очевидец по дело, само че не наказателно.Четвъртият арестуван е от престъпния контингент. Той бе измежду тестваните по време на акция, подредена от тогавашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров. Разследването посочило, че мъжът няма нищо общо с убийството - бил е на морето и записи от камерите го удостоверяват.

Междувременно в понеделник стана ясно, че следствието ще получи нов подтик с отварянето на телефона на Алексей Петров.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР