Четирима души са загинали в инциденти, предизвикани от бурята Глория,

...
Четирима души са загинали в инциденти, предизвикани от бурята Глория,
Коментари Харесай

Жертвите на зимната буря "Глория" в Испания са вече четири

Четирима души са починали в произшествия, провокирани от бурята " Глория ", която мина през Испания, написа " Ройтерс ", базирайки се на публични източници.

Повече от 30 провинции оповестиха предупредителни кодове за неприятно време, като Валенсия и Балеарските острови пострадаха най-вече в последните часове на бурята.

Понеделник беше неучебен ден в 120 общини, а стотици километри пътища бяха затворени като превантивна мярка.

Националната метеорологична работа Аемет регистрира ветрове със скорост 115 км/ч и сподели, че вълните в провинция Валенсия са достигнали 8 метра височина.
Бурята " Глория " връхлетя Испания, един човек почина Летището в Аликанте беше затворено за 24 часа, което докара до анулацията на над 150 полета
63-годишен мъж е бил погубен от покрив, който вятъра вдигнал от сграда в централната провинция Авила. 54-годишна жена от градче край Валенсия е станала жертва на по-ниските от нормалното температури и е замръзнала до гибел.

Третата жертва е водач, който бил погубен на замръзнал път в северозападния район Астурия, откакто излязъл от колата си и бил блъснат от друго транспортно средство.

Кметът на валенсианския град Мойшент оповестява за четвърти умрял - муъж, открит пред своя дом с ясни признаци, че е починал в резултат на хипотермия.

Общо към 200 полета бяха анулирани, откакто бурята принуди управляващите да затворят летището в Аликанте.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР