Четирима души са загинали по време на протестите във Вашингтон,

...
Четирима души са загинали по време на протестите във Вашингтон,
Коментари Харесай

От последните минути: Увеличи се броят на загиналите при протестите в САЩ

Четирима души са починали по време на митингите във Вашингтон, съобщил е шефът на локалната полиция Робърт Конти.

"Един чиновник на полицията от Капитолия е прострелял жена със служебното си оръжие. Тя беше откарана в локална болница, където след опити да бъде избавен нейният живот, тя е умряла. Освен това през днешния ден постъпи информация още три смъртни случая покрай Капитолия ", декларирал е Конти.

Той е отбелязал, че трите смъртни случая са свързани с разнообразни произшествия, които са претендирали незабавна здравна помощ. Всички умряли са били пълнолетни жители.

Припомняме, че одобряването на резултатите от президентските избори се наложи да бъде спряно заради безредиците, проведени в постройката на Конгреса от поддръжници на Доналд Тръмп. Те нахлуха в постройката и проникнаха в заседателната зала на Сената, както и в офисите на високопоставените лица.

Освен умрелите, вследствие на щурма на постройката на Капитолия в Съединени американски щати минимум 15 души бяха ранени. Един от тях е служител на реда, който е ранен вследствие на потребление на сълзотворен газ.

Впоследствие специфичните елементи освободиха Капитолия от протестантите, само че конфликтите сред последователите на Тръмп и полицията.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР