Четирима души са задържани за трафик на жени при спецоперация

...
Четирима души са задържани за трафик на жени при спецоперация
Коментари Харесай

Задържаха сводници, изнудвали с видеозаписи момичета за проституция в чужбина

Четирима души са арестувани за трафик на дами при спецоперация на ГДБОП. Сводниците, които към този момент са с повдигнати обвинявания, са работила и България, и в Германия, където изнасяли девойки за проститутки.
У нас те работели в София, Ямбол, Силистра и Бургас, където са осъществени арести, заяви ръководителят на Спецпрокуратурата Димитър Петров.
Начините, по които жертвите са били склонявани са били два. При първия сутеньорите обикаляли със скъпи коли заведения по морето, запознавали се с набелязаните девойки и започвали връзка, като симулирали усеща, след което били пращани в Германия.
Вторият метод бил - след съкровен контакт, сниман скрито с камера жертвите са били изнудвани с видеозаписите, че в случай че не работят, ще бъдат опозорени. Момичетата са пълнолетни, като на територията на България са открити пет жертви на незаконната формация, разясни магистратът.
В рамките следствието е конфискувано огромно количество пари и банкови нареждания за над 500 000 лв..
Директорът на ГДБОП основен комисар Ивайло Спиридонов добави, че следствието е почнало през юни месец, когато чиновници на отдел " Трансгранична проведена престъпност " са придобили информация за лица, демонстриращи висок стандарт на живот без съответстващи на него приходи.
Установено е, че част от паричните средства са изпращани с платежни нареждания, другия са взимани на ръка от лицата, които са склонявали жертвите да проституират в Германия.
За всяка жена бил договарян съответен %. Много дребна част от сумите са давани на девойките, които били настанявани в квартири, наемани от сутеньорите, а доста от тях не са знаели какви парични средства е имало в банковата сметка на тяхно име.
При претърсванията са открити извънредно скъпи коли, часовници и други скъпи движимости, посочи Спиридонов и посочи, че единствено закупените коли възлизат на стойност над 1,8 милиона лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР