Четирима души са задържани във връзка с откритите 18 мъртви

...
Четирима души са задържани във връзка с откритите 18 мъртви
Коментари Харесай

ОБЗОР: Няколко ареста за измамни схеми в Пловдив, 18 мигранти загинаха в камион-ковчег

Четирима души са арестувани по отношение на откритите 18 мъртви мигранти в камион край София, като двама от тях са арестувани в Бургас, а трети - в София. Подробности по случая разкриха шефът на Националната следствена работа Борислав Сарафов и основен комисар Атанас Илков, шеф на Националната полиция:

Случай с мигранти имаше и в Пловдив. 11 сирийски жители, пътували в миниван, както и техният лидер, също сириец, са били арестувани в Пловдив тази заран след гонка с полицията:

Прокуратурата в Пловдив разкри няколко лъжливи схеми. 4 души са арестувани поради онлайн машинация за над 1.5 млн лв.. Подробности за случая, четете тук:

Другите измамнички са две дами, които изнудвали и мамили възрастни хора в дребните обитаеми места към Пловдив. Пловдивската полиция е разкрила част от лъжливата мрежа, построена от ромски фамили, трансформирали това в бизнес. Днес пред Районен съд бяха изправени две дами - Атанаска Георгиева на 45 и Вида Колева на 25 години, които извършват по едно и също време ролята на примамки и организаторки. И двете останаха за непрекъснато в ареста. 

„ Знам, че има опция Ботев да открие Колежа с мач против Левски в средата на април. Това постоянно е било и моето мнение. Отборът да влезе, а по-късно да се приключи ”, съобщи кметът Здравко Димитров по отношение на строителството на ст. „ Христо Ботев ”. По думите му има групички, които желаят да се приключи целия стадион, а по-късно тимът да играе мачове.

Организираните почитателите на Ботев разгласиха писмо до кмета Здравко Димитров по отношение на строителството на Колежа. Те обявиха, че са срещу това отговорността за Колежа да бъде трансферирана на Сдружението и на почитателите.

Строителството на плувен комплекс „ Младост ” ще стартира незабавно, откакто бъде поправен планът, съобщи кметът Здравко Димитров. В момента тече препроектирането на комплекса, основно поради ел инсталациите и климатизацията.

Почти идентични ще бъдат листите на главните политически обединения за народни представители в двата пловдивски региона на 2 април, научи  TrafficNews . Единствената основна смяна ще бъде обединената листа на  „ Продължаваме промяната ” и „ Демократична България ”, само че самите претенденти в челото също ще бъдат познати лица. Кандидатите вижте тук:

Община Пловдив ще пусне нова поръчка за надграждането на системата за градски превоз и паркирането в Синя зона, откакто Върховен административен съд подреди сегашната да бъде прекъсната.

Както TrafficNews писа висшите магистрати порязаха Община Пловдив, която бе избрала реализатор по " Надграждане, рационализация и поддръжка на система за ръководство на градския превоз и услуги по образуване, администриране и надзор на продажби на публични услуги за градска подвижност " в лицето на „ Тикси ”. Процедурата бе за 12 млн. лв. без Данък добавена стойност.

Пловдивският модул от 16 смели мъже - спасители и огнеборци се завърна от Турция, дружно с сътрудниците си от София, Монтана, Благоевград и Велико Търново. Те извършиха дълга си на хора и експерти и сигурно направиха и невъзможното, с цел да оказват помощ на турския народ от сполетялото го злощастие. Днес пловдивските герои описаха за задачата, която извършиха като част от Международния модул за търсене и избавяне.

Сигнал за пожар в 10-етажен жилищен блок в Пловдив, подвигна по паника три екипа огнеборци. Съседи забелязали черен пушек да пълзи отдолу под остъклена тераса на 5-тия етаж.

Окръжна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди инспекция по изявления в медиите по отношение на осъществявани взривни действия при разчистването на терен за градеж в подножието на хълма „ Бунадржика “, наоколо до ул. „ Ген. Данаил Николаев “ и ул. „ Волга “ в гр. Пловдив. 

Пътят Югово-Лъки е строителна бутафория, изработен е преди две години, а след няколко години ще съставлява напълно друга картина и никой няма да е удовлетворен. Тази права не е индивидуален случай, а е емблематична за метода, по който са осъществявани съществени поправки с възлагане за настоящи, уточни министърът. Цялата права е противозаконна, ремонтът е осъществен без утвърден план, позволение за градеж и строителен контрол, сподели арх. Шишков. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков след огледа на път III-861 Югово –Лъки – област Смолян.

Строителството на язовирното оборудване на бент. Тополица 2 в Асеновград се е направило без нужните бумаги и планове. Това съобщи по време на ревизия на място министърът на районното развиване и благоустройство Иван Шишков. Той бе безапелационен, че по време на строителните дейностите там е царяло безусловно безхаберие. На процедура се касае за повреда на безусловно противозаконен градеж, а казусът датира още от възлагането на поръчката, съобщи министърът.

По-високата инфлация у нас, както и неприетите закони, за които следи Брюксел, отсрочват приемането ни в Еврозоната за 1 януари 2025 година

Проблемът с цените на питателните артикули буди възмущението на жителите в последните месеци. Поскъпването на храните в България е двойно по-голямо спрямо други страни от Европейски Съюз като Италия и Франция, сочат данни на европейската статистическа работа Евростат. Цените на храните в България са нарастнали с 27% през 2022 година, във Франция с 13,1%, а в Италия с 13,3%. Средно за страните от Европейски Съюз покачването на цените на храните е с 18,2% за година и също е доста по-малко в сравнение с у нас.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР