Четирима души са задържани след снощния протест в Габрово. Това

...
Четирима души са задържани след снощния протест в Габрово. Това
Коментари Харесай

Четирима души са задържани след снощния протест в Габрово

Четирима души са арестувани след снощния митинг в Габрово . Това заяви на ексклузивен брифинг в града основен комисар Христо Терзийски, шеф на основна дирекция „ Национална полиция ”.
 

„ В централната градска част хората се бяха разделили на три лъча. Така се обособиха групи от млади жители - на възраст сред 20 и 25 години, които към 21-21.30 ч. започнаха дейности, с които нарушаваха публичния ред ”, изясни той, представен от. И добави, че против три от арестуваните лица ще бъдат формирани досъдебни производства.
 
Докладвани са на дежурен прокурор в Районната прокуратура в Габрово . Четвъртият е арестуван поради липса на персонални документи.
 

„ Около 23.30 ч. са арестувани четири лица за инспекция за зародил пожар в покривна структура на необитаема сграда. По този случай също ще бъде формирано досъдебно произвеждане. Извършен е оглед на мястото на престъплението тази заран ”, съобщи още Терзийски.-->
 
Има и един леко потърпевш чиновник на реда.
 БГНЕС
" Едно общество, което няма закони, може да се самоунищожи. Взехме всички нужни ограничения във всички направления, без значение на етническата принадлежност ", сподели на изключителния брифинг в Габрово вицепремиерът Томислав Дончев във връзка напрежението в града.
 

Според Дончев силите на реда и жандармерията ще останат там до момента в който е належащо, тъй като не може да се разреши безпорядък. " Призовавам към успокоение и разсъдък. Всеки български жител има право да стачкува, само че това би трябвало да се случва без опасност за живота и здравето на останалите жители ", сподели още Дончев.
 
Снощи стотици хора се събраха в центъра на Габрово за втори следващ ден в символ на митинг против безчинствата на трима младежи от ромски генезис, които пребиха чиновник на хранителен магазин по време на работа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР