Четирима души са с опасност за живота след тежката катастрофа

...
Четирима души са с опасност за живота след тежката катастрофа
Коментари Харесай

Загиналият шофьор в тежката катастрофа край Панчарево е с десетки нарушения по пътя


Четирима души са с заплаха за живота след тежката злополука край Панчарево през миналата нощ. Трима от тях са на възраст сред 14 и 18 години. По информация на bTV починалият 33-годишен водач, предизвикал случая, е имал десетки нарушавания на пътя.

Във съдбовната вечер с него в колата пътува и младо момиче. Той губи надзор по време на десен завой, влиза в насрещното и се блъска в различен автомобил. В тях се удря и трета кола.

Полиция и шест коли за спешна помощ идват на място. Шофьорът, предизвикал злополуката умира. Пострадалите са откарани в три разнообразни столични лечебни заведения. В УМБАЛ „ Света Анна “ през нощта пристигна и служебният здравен министър.

Именно настанените в Света Анна са най-тежко потърпевшите при случая, обясни тази заран изпълнителният шеф на болничното заведение.

„ В болничното заведение са докарани три девойки. На 18, 16 и 14 години. Те са с тежки съчетани контузии “, изясни доктор Славчо Близнаков.

16-годишното момиче e в извънредно тежко положение с контузия на гърдите, корема, фрактури на бедрата.

В „ Пирогов “ към този миг има двама приети в болница. Момче на 16 без заплаха за живота и 29-годишна жена, която е в реанимация.

„ В доста тежко положение е 29-годишна млада жена, която е с комбинирана поли фрактура и със строшаване на низък крак “, съобщи доктор Валентин Димитров.

18-годишно момче с заплаха за живота е в ИСУЛ.

По информация на bTV 33-годишният водач, предизвикал злополуката, има десетки нарушавания на пътя, като два пъти е хващан да кара след използването на алкохол. Във вчерашната съдбовна вечер той и спътницата му са се прибирали от тържество в ресторант, който се намира покрай мястото на случая.

“Eдинствената информация която имам, не мога да подсигурявам за цялостна меродавност, че има данни за това, че е използвал съществени количества алкохол “, съобщи основният прокурор Иван Гешев.

Мъжът има и санкции за превишена скорост. Според Диана Русинова от Института за пътна сигурност, която час след злополуката, отива на място, и в този момент има данни за безразсъдно шофиране.

„ Става дума за превишена скорост. Един от километражите на автомобил показваше 90 км в час. Там ограничаването е 50 км в час “, сподели тя.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР