Четирима души бяха ранени след експлозия в Саудитска Арабия. Инцидентът

...
Четирима души бяха ранени след експлозия в Саудитска Арабия. Инцидентът
Коментари Харесай

Четирима ранени при взрив на дипломатическо събитие в Саудитска Арабия

Четирима души бяха ранени след детонация в Саудитска Арабия. Инцидентът е станал в град Джеда в региона на католическо гробище. Сред потърпевшите има и гръцки жител, ниформираха от посолството на страната.
Последва незабавна реакция и от страна на френското държавно управление. От Париж обявиха, че офанзивата е станала с взривно устройство по време на гала по случай края на Първата международна война. На място е имало дипломати от разнообразни страни.

“Посолствата приканват управляващите в Саудитска Арабия да оповестят колкото се може повече за случилото се, да разпознават и задържат извършителите”, показват още от външното министерство на Париж, представени от организация “Ройтерс”.

Инцидентът е станал в утринните часове на днешния ден. В региона е имало няколко делегации от Европейския съюз и други страни. Събитието е било проведено от френското посолство.

От държавното управление на Саудитска Арабия към момента не са коментирали.

Това е вторият случай в град Джеда, който става през последните седмици. На 29 октомври пред посолството на Франция бе атакуван охранител. Инцидентът стана в същия ден, в който трима души бяха убити в град Ница, а опит за нахлуване имаше в Авиньон.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР